Vásároljon 100 EUR felett, és a szállítás kedvezményes!

+421 950 333 113info@handymade.hu

Összetevő-enciklopédia

INCI
Melia Azadirachta Seed Oil
CAS
8002-65-1 / 90063-92-6
Funkció
Hatóanyag
Ajánlott adagolás
1 - 10
Oldhatóság
Vízben oldhatatlan
Leírás
A neem olajat az Azadirachta indica fa magjaiból hidegen sajtolják, és kozmetikumokhoz elsősorban antimikrobiális és nyugtató hatása miatt adják. A receptúrában nem alapolajként szerepel. Az olajos fázis aktív összetevőjeként kisebb arányban alkalmazzák, leggyakrabban problémás és aknés bőrre szánt készítményekbe, fejbőrápolásba korpásodás és viszketés esetén, köröm- és körömágyápolókba, valamint szappanokba. Az olaj finomítatlan, BIO minőségű tanúsítvánnyal rendelkezik, és alkalmas vegán receptúrákhoz. Indiából származik. Illata erős, földes, enyhén fűszeres, és a receptúra tervezésekor ezzel számolni kell. Főbb előnyök Antimikrobiális hatás – az olaj természetes keserűanyagokat tartalmaz, amelyek közül a legismertebb az azadirachtin. A gyártó adatai szerint gátolják a baktériumok szaporodását, amelyek szerepet játszanak a bőrhibák és pattanások kialakulásában. Ezért az olajat zsíros és aknés bőrre szánt készítményekbe és fejbőrápoló kúrákba adják. Irritált bőr megnyugtatása – a gyártó adatai szerint hozzájárul a bőrpír és az irritáció enyhítéséhez. Lábbalzsamokban, napozás utáni készítményekben és a frequent mosásnak kitett kezekre szánt krémekben alkalmazzák. Fejbőrápolás – hajolajokban és hajmaszokban segít száraz, viszkető fejbőr esetén és korpásodásra való hajlam esetén. A gyártó kondicionáló hatást is említ száraz és sérült hajra. Körmök és körömágy – az olaj jól szívódik fel, és körömápoló olajos szérumokban elősegíti a körömágy rugalmasságát, miközben ápolja a köröm környezetét. Antioxidáns védelem – az olaj elszappanosíthatatlan frakciója természetes antioxidánsok
teljes leírás a terméknél →

Nálunk kapható

Neemolaj, hidegen sajtolt, BIO, 5 l
42 500 Ft
Neemolaj, hidegen sajtolt, BIO, 1000 ml
10 200 Ft