Vásároljon 100 EUR felett, és a szállítás kedvezményes!

+421 950 333 113info@handymade.hu

Összetevő-enciklopédia

← Enciklopédia

Növényi glicerin 99

INCI
Glycerin
CAS
56-81-5
Funkció
Nedvességmegkötő
Ajánlott adagolás
1 - 30
Oldhatóság
Vízben oldódó
Leírás
A növényi Glycerin 99,5 % USP/BP vizet köt meg és tartja vissza a bőrben és a termékben is. Humektánsként krémekbe, szérumokba, tonikumokba, samponokba, tusfürdőkbe és fogkrémekbe adják, hogy azok ne száradjanak ki, és a bőr felvitel után puha maradjon. Egyúttal oldószerként is szolgál a vízben oldódó hatóanyagok és növényi kivonatok számára. Európai eredetű repce- és napraforgóolajból készül, és semlegesítéssel, finomítással és desztillációval tisztítják 99,5 % -os tisztaságúra. Megfelel az USP és BP gyógyszerkönyvi követelményeknek, így egyszerre gyógyszerészeti, kozmetikai és élelmiszeripari minőségű, és alkalmas gyermekeknek és érzékeny bőrre szánt készítményekbe is. Fő előnyök Bőrhidratáció – vizet vonz a levegőből és a bőr mélyebb rétegeiből a felszín felé. Ez leginkább lemosást nem igénylő termékekben érvényesül, ahol a glicerin a bőrön marad. A termék kiszáradás elleni védelme – a krémek, gélek és paszták tovább megőrzik állagjukat, kisebb kéreg képződik a felszínükön, és a termék könnyebben kenhető. Oldószer és hordozó – a vízben oldódó hatóanyagok, porok és száraz kivonatok glicerinben előre feloldhatók vagy diszpergálhatók, és csak ezután adhatók a vizes fázishoz. Növényi eredet, osztályozás nélkül – a nyersanyag nem tartozik CLP osztályozás alá, nem tartalmaz illatanyag-allergéneket, és könnyen lebomlik. USP/BP minőség – alkalmas szájápolási készítményekbe, intim higiéniai termékekbe és gyermek kozmetikumokba is. Alkalmazás a formulációban A vizes fázisba tartozik. Vízzel, alkohollal és glikolokkal keveredik, olajokban nem oldódik, ezért vízmentes olajos terméke
teljes leírás a terméknél →

Nálunk kapható

Glicerin, növényi, 99,5 % USP/BP, 20 l
44 100 Ft
Glicerin, növényi, 99,5% USP/BP, 10 l
24 300 Ft

Receptek és cikkek ezzel az összetevővel