- INCI
- PCA Glyceryl Oleate
- CAS
- 84608-82-2
- Funkció
- Kondicionáló
- Ajánlott adagolás
- 0,5 - 2,0
- Oldhatóság
- Vízben oldhatatlan
- Leírás
- PCA Glyceryl Oleate egy természetes kationos kondicionáló összetevő samponokhoz, hajbalzsamokhoz és hajmaszkokhoz. Két olyan anyagot egyesít, amelyek önmagukban keveset nyújtanak a hajnak: a PCA -t, a bőr természetes hidratáló faktorának összetevőjét, és a glyceryl oleate-et. Az összekapcsolt molekula rátapad a hajra és védőréteggel vonja be. Mosás után a haj puha, sima és kevésbé szívja magába a vizet. A hajkozmetikumokban felváltja a szilikonokat és a kvaterner ammóniumvegyületeket , amelyeket a természetes kozmetika nem engedélyez. Az arc, a test és a fejbőr bőrét kondicionálja és védi, ezért arctisztítókban, testápolókban, tusoló- és fürdőtermékekben is alkalmazható. Hogyan hat a hajra Az önmagában lévő PCA ugyan kötődik a hajhoz, de túl kicsi ahhoz, hogy befedje és megvédje. Az önmagában lévő glyceryl oleate befedi a hajat, de nem marad a felületén, és a következő mosásnál lemosódik. Az összekapcsolt molekula mindkét részből átveszi a hasznosat: erősen kötődik a hajhoz , elsősorban a sérült helyekre, és egyúttal hidrofób filmmel vonja be. A gyakori mosás és áztatás ezután kevésbé árt a hajnak. A formulátor számára a második funkció is érdekes. Az összetevő horgonyként szolgál az ápoló olajok számára . Az arganolaj vagy más növényi olaj, amely a samponból hatás nélkül lemosódna, segítségével a hajon marad és védőfilmet alkot. Az eredmény puha és selymes haj szilikonok nélkül. Főbb előnyök Hajkondicionálás – kötődik a hajszál felületéhez és elsimítja, mosás után a haj puha és selymes. Vízzel szembeni védelem – növeli a hajszál hidrofóbosságát, így mosáskor kevesebb vizetteljes leírás a terméknél →
Nálunk kapható



