Vásároljon 100 EUR felett, és a szállítás kedvezményes!

+421 950 333 113info@handymade.hu

Összetevő-enciklopédia

← Enciklopédia

Polyglyceryl-10 Laurate

INCI
Polyglyceryl-10 Laurate
CAS
34406-66-1
Funkció
Szolubilizáló
Ajánlott adagolás
1 – 30 %
Oldhatóság
Vízben oldódó
Leírás
A Polyglyceryl-10 Laurate egy PEG-mentes szolubilizáló növényi alapanyag, amely kis mennyiségű illóolajat, parfümkompozíciót vagy olajos összetevőt képes vizes termékekbe bedolgozni úgy, hogy azok átlátszók vagy csak enyhén zavarosak maradjanak. A formulációban koemulgeátor és kotenzid szerepet is betölt: O/V emulziókban csökkenti a viszkozitást, mosótermékekben pedig puhítja a bőrön érzett hatást mosás után. Leginkább tonikokba, micellás vizekbe, könnyű arctejekbe, samponokba és tusfürdőkbe ajánlott, amikor a formulátor etoxilált szolubilizátorok helyettesítőjét keresi. Az alapanyag lényege egy nemionos monoészter, amely tíz egységnyi glicerinből és kókuszból nyert laurinsavból áll. A növényi glicerint enyhe kondenzációval polimerizálják, majd a molekula poláros részét laurinsavval észterifikálják. A közepes hosszúságú zsírsavlánc éppen annyi nempoláros részt ad a molekulának, hogy az eredő HLB-érték körülbelül 16 legyen. Főbb tulajdonságok Illatos és illóolajok szolubilizálása – a poliglicerolos fejcsoport nagy helyet foglal el a fázishatáron, ezért nagyon apró olajcseppek keletkeznek, és az oldat átlátszó vagy csak enyhén zavaros marad. PEG-mentes és etilén-oxid-mentes – gyártása során nem alkalmaznak etoxilálást, az alapanyag növényi eredetű és könnyen biológiailag lebontható (OECD 301). O/V emulziók viszkozitásának csökkentése – 1,5–3 % -os adagolásban vékony, könnyen szétkenhető emulzió készíthető, anélkül hogy ez befolyásolná stabilitását. Kellemesebb érzet mosótermékekben – kotenzidként nem ragadós, nem zsíros érzetet hagy a bőrön, és a gyártó adatai szerint mérséke
teljes leírás a terméknél →



Receptek és cikkek ezzel az összetevővel