Vásároljon 100 EUR felett, és a szállítás kedvezményes!

+421 950 333 113info@handymade.hu

Összetevő-enciklopédia

← Enciklopédia

Polyglyceryl-4-oleate

INCI
Polyglyceryl-4-Oleate
CAS
71012-10-7 / 9007-48-1
Funkció
Bőrpuhító
Ajánlott adagolás
1 - 5
Oldhatóság
Vízben diszpergálható
Leírás
A Polyglyceryl-4-oleate növényi eredetű W/O emulgeálószer , az olajsav és a poliglicerin-4 észtere. A receptúrában megköti a vizet az olajos alapban, így belőle víz az olajban típusú emulziók készíthetők, gazdagabb bőrérzettel. Az O/W emulziókban a fő emulgeálószer mellett koemulgeálószerként működik, és elősegíti a krém stabilitását és sima szerkezetét. Egyúttal emolliensként is hat, ezért hozzájárul a bőr lágyításához és a kész termék bőrérzetéhez. Nem tartalmaz PEG-et, COSMOS- és NATRUE-jóváhagyással rendelkezik, és lemosandó, valamint le nem mosandó termékekbe egyaránt alkalmas normál, száraz, érzékeny és gyermekbőrre. Fő funkciók W/O emulgeálás – a HLB 5 értékkel víz az olajban típusú emulziókhoz készült, amelyekben az olaj a külső fázis. Koemulgeálás O/W rendszerekben – az olaj a vízben típusú emulziókban a magasabb HLB-értékű fő emulgeálószer mellett adagolják, és elősegíti a stabilitást és az állagot. Emolliens hatás – olajsav-észterként lágyító tulajdonságú, és hozzájárul a kellemes kenhetőséghez. Szolubilizálás olajos alapokban – olajos és vízmentes rendszerekben szolubilizáló szerepet tölt be. Azt, hogy az adott alap mennyi vizes komponenst vesz fel, az adott receptúrában kell ellenőrizni. Széles felhasználási kör – normál, száraz, érzékeny és gyermekbőrre is alkalmas, arcra, ajkakra, kézre, lábra, az egész testre és a szem környékére is. Felhasználás a receptúrában Az olajos fázishoz adjuk. Vízben nem oldódik, olajokban oldódik, a vizes fázisban pedig diszpergálható. Az ajánlott adagolás 5–15% . A pontos mennyiség a fázisarányoktól, az olajok összetételétől és a
teljes leírás a terméknél →

Nálunk kapható

Polyglyceryl-4-oleate, 100 ml
8590 Ft