Vásároljon 100 EUR felett, és a szállítás kedvezményes!

+421 950 333 113info@handymade.hu

Összetevő-enciklopédia

INCI
Resveratrol
CAS
501-36-0
Funkció
Hatóanyag
Ajánlott adagolás
0,2 - 1
Oldhatóság
Vízben részben oldódó
Leírás
A rezveratrol (trans-resveratrol, 3,5,4’-trihidroxi-trans-sztilbén) egy természetes fitoalexin – polifenol , amely erőteljes anti-ageing tulajdonságairól ismert. Szőlőhéjból (Vitis vinifera), továbbá a szőlő más részeiből, bizonyos bogyós gyümölcsökből és elsősorban japán keserűfűből (Polygonum cuspidatum) nyerik. A kozmetikában a „anti-aging hatóanyagok királyának” tekintik, mivel hatékonyan védi a bőrt a szabad gyököktől, támogatja annak megújulását és fellép az öregedés jelei ellen. Kulcsfontosságú előnyök: erős antioxidáns, hatékonyabb, mint a C-vitamin és az α-tokoferol, támogatja a bőr regenerációját, védi a kollagént és az elasztint, segít csökkenteni a finom vonalak és ráncok láthatóságát, világosítja és ragyogóbbá teszi az arcbőrt (tirozináz- és melanogenezis-gátlással), védelmet nyújt az UV-sugárzás és a DNS-károsodás ellen, gyulladáscsökkentő hatású, mérsékli a bőrpírt és az irritációt, antimikrobiális hatást fejt ki baktériumok (Staphylococcus aureus, Pseudomonas aeruginosa) és dermatofiták ellen. Alkalmazási területek, például: öregedésgátló arcszérumok és krémek, szemkörnyékápoló krémek és speciális anti-aging kúrák, világosító és ragyogásfokozó készítmények, nappali és védőkrémek UV-szűrővel, érzékeny, irritált vagy aknés bőrre szánt termékek. Felhasználás formulákban: ajánlott adagolás: 0,1 % – 1 % aktív anti-ageing összetevőként ajánlott, a terméktípusnak megfelelő koncentrációban, alkalmas olajos és emulziós formulákba egyaránt, az alapanyag fény- és oxidációérzékeny – stabilizálás és fényzáró csomagolás alkalmazása javasolt, Az alapanyag biztonsági besoro
teljes leírás a terméknél →

Nálunk kapható

Rezveratrol, 100% tiszta por, 3 g
3090 Ft
Rezveratrol, 100% tiszta por, 10 g
8390 Ft
Rezveratrol, 100% tiszta por, 100 g
89 100 Ft