- INCI
- Ricinus Communis Seed Oil
- CAS
- 8001-79-4
- Funkció
- Bőrpuhító
- Ajánlott adagolás
- 1 – 100 %
- Oldhatóság
- Alkoholban oldódó
- Leírás
- Ricinusolaj, hidegen sajtolt, BIO Ricinusolaj hidegen sajtolva a ricinus (Ricinus communis) magjaiból sűrű növényi emolient hajápoláshoz, fejbőrápoláshoz és száraz bőr kezeléséhez. A bőrön és a hajon filmet képez, amely csökkenti a víz elpárolgását, és selymesen puhává teszi azokat. Leggyakrabban hajolajokban, fejbőrápoló pakolásokban, testvajakban, balzsamokban és tisztítóolajokban jelenik meg. A BIO minőségű olajat mechanikus sajtolással, melegítés nélkül, majd szűréssel nyerik, kémiai oldószerek alkalmazása nélkül. Összetételét a ricinolajsav uralja (85–95 %), amely a ricinusolajra jellemző. Főbb tulajdonságok Védőfilm – a viszkózus olaj hosszabb ideig marad a felületen, csökkenti a nedvességveszteséget, és selymesen puhává teszi a bőrt. Száraz és érett bőrre, valamint száraz, sérült hajra ajánlott. Haj- és fejbőrápolás – a gyártó szerint táplálja a fejbőrt, erősíti a hajgyökereket és elősegíti a haj egészséges állapotát. Tisztító hatás – a gyártó természetes tisztítóolajként jelöli meg, amely megköti a szennyeződéseket és a felesleges faggyút. Jól hasznosítható tisztítóolajokban és lemosó balzsamokban. Antioxidáns és bőrszín-egységesítő hatás – a gyártó adatai szerint antioxidánsokat tartalmaz, támogatja a bőr rugalmasságát és segít egységesíteni a bőrtónust. A kész termékben a hatást javasolt ellenőrizni. Alkoholban való oldhatóság – oldódik etanolban , így alkoholos bőrápoló készítményekbe is beépíthető. Alkalmazás formulációban Az olajat az olajfázisba kell besorolni, feldolgozása 40 °C-ig történik. Hideg eljárásnál közvetlenül az olajos keverékhez adható. Emulzióknáteljes leírás a terméknél →
Nálunk kapható












