Vásároljon 100 EUR felett, és a szállítás kedvezményes!

+421 950 333 113info@handymade.hu

Összetevő-enciklopédia

← Enciklopédia

Sheavaj borututu gyökérrel

INCI
Butyrospermum parkii Butter, Cochlospermum angolensis (Borututu) root
Leírás
A finomítatlan borututu gyökérrel dúsított sheavaj lágyítja a bőrt, védőréteget képez rajta és lassítja a víz párolgását. Szilárd növényi zsír a nyugat-afrikai eredetü karité fa magjaiból, amelyet borututu gyökérrel egészítettek ki; ez adja sárga színét . A formulációban gazdag olajos fázist alkot, ezért elsősorban balzsamokba, testápolókba és száraz, igénybe vett bőrre szánt krémekbe használják. A borututu gyökér (Cochlospermum angolensis) elsősorban mélyebb színként jelenik meg a vajban. A vaj nem esett át fehérítésen vagy szagtalanításon, ezért megőrzi eredeti illatát és finomítatlan jellegét . Fő tulajdonságok Lágyítás és védelem – összefüggő filmet hagy a bőrön, amely korlátozza a nedvességveszteséget. Legjobban vízmentes balzsamokban és gazdag krémekben érvényesül, ahol az olajos fázis jelentős részét alkotja. Finomítatlan feldolgozás – fehérítés és szagtalanítás nélkül. A szín, az illat és a kísérő anyagok megmaradnak a vajban, úgy, ahogy préselés után jelen vannak. Sárga szín a borututu gyökértől – megkülönbözteti a közönséges sheavajtól, és átkerül a késztermékbe is. Szilárd állag – szobahőmérsékleten szilárd, a bőrön megolvad és jól eloszlik. Felhasználás a formulációban A vaj az olajos fázisba tartozik. Emulziókban a többi olajjal és viasszal együtt megolvad az olajos fázis melegítése során. A vizes fázissal való egyesítés után az emulziót folyamatos keverés mellett hűtik. Alkalmas O/V és V/O típusú emulziókhoz is; O/V krémekben növeli az állag sűrűségét és gazdagságát. Vízmentes termékekben a receptúra alapját alkothatja. Balzsamokba és rúdkákba folyékony olajok
teljes leírás a terméknél →

Receptek és cikkek ezzel az összetevővel