Vásároljon 100 EUR felett, és a szállítás kedvezményes!

+421 950 333 113info@handymade.hu

Összetevő-enciklopédia

INCI
Butyrospermum Parkii (Shea) butter
CAS
194043-92-0 / 91080-23-8
Funkció
Bőrpuhító
Ajánlott adagolás
1
Oldhatóság
Olajokkal elegyedő
Leírás
Sheavaj, finomítatlan A sheavaj védőréteget képez a bőrön, amely lassítja a víz párolgását, és egyúttal puhítja azt. A Butyrospermum parkii fa gyümölcsmagvainak sajtolásával nyerik, és finomítatlan, BIO tanúsítványos minőségben szállítják, azaz fehérítés és szagtalanítás nélkül. Ezért megőrzi természetes illatát, színét és természetes kísérőanyagait, amelyek miatt a száraz és igénybe vett bőr ápolásában értékelik. Alkalmas testivajhoz, balzsamokhoz, krémekhez, szilárd rudakhoz, hajmaszkokhoz és szappanhoz. Élelmiszerminőségű , ezért a konyhában is felhasználható. Főbb előnyök A bőrbarrier védelme – a bőr felületén kialakult film korlátozza a vízveszteséget, ami különösen a száraz, érdes vagy repedt kezeken, könyökön és ajkakon mutatkozik meg. Puhítás és táplálás – a sztearinsav és az olajsav magas aránya félszilárd állagot ad a vajnak, amely a bőrön megolvad, és simábbá teszi azt. Irritáció csillapítása – a finomítatlan vaj természetes kísérőanyagokat tartalmaz, amelyeket hagyományosan az irritált és atópiás bőr ápolásánál alkalmaznak. A gyártó szerint csillapítja az irritációt és javítja a bőr rugalmasságát. Antioxidáns védelem – a gyártó adatai szerint hozzájárul a bőr szabad gyökök elleni védelméhez, és támogatja annak rugalmasságát és tömörségét, amit az érett bőr ápolásában hasznosítanak. Hajápolás – a gyártó szerint maszkokban és öblítés nélküli végápolókban csökkenti a hajszárazságot, göndörödést és törékenységet. Alkalmazás a formulációban A sheavaj az olajos fázis részét képezi. Vízben nem oldódik, növényi olajokkal és az olajos fázis egyéb összetevőivel korlátozás
teljes leírás a terméknél →

Nálunk kapható

Karitévaj, finomítatlan, 1 kg
6880 Ft
Karitévaj, finomítatlan, 100 g
1620 Ft
Karitévaj, finomítatlan, 25 kg
137 000 Ft
Karitévaj, finomítatlan, 10 kg
59 700 Ft
Karitévaj, finomítatlan, 250 g
2710 Ft
Karitévaj, finomítatlan, 2,5 kg
16 600 Ft

A sheavaj a natúr kozmetika alapvető emolliense — gazdag elszappanosíthatatlan összetevőkben, amelyek támogatják a bőr védőrétegének regenerálódását. Finomítatlan formájában megőrzi természetes illatát és a hatóanyagok teljes spektrumát.

Receptek és cikkek ezzel az összetevővel