Vásároljon 100 EUR felett, és a szállítás kedvezményes!

+421 950 333 113info@handymade.hu

Összetevő-enciklopédia

INCI
Salicylic acid
CAS
69-72-7
Funkció
Hatóanyag
Oldhatóság
Vízben részben oldódó
Leírás
A szalicilsav (más néven 2‑hidroxibenzoesav) fehér por formájában nagyon fontos hatóanyag az aknéra és gyulladásokra hajlamos bőr, a pikkelysömör, továbbá a tyúkszemek, illetve bőrkeményedések ápolásában. Gombaellenes, exfoliáló, gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatásokkal rendelkezik. Segít továbbá enyhíteni a bőrviszketést . Neve a fűz latin nevéből – Salix – származik, amelynek kérgéből a sav előállítható. Vízben gyengén oldódik, alkoholban oldható. Adagolás : 2 % Minden szállított alapanyag kozmetikai minőségű , belső használatra alkalmatlan. Kezeléskor használjon megfelelő védőeszközöket. Az alapanyag biztonsági foka az EWG szerint: 2 - 4 (a felhasználás mértékétől függően) A szalicilsav felhasználását megtalálja akné elleni roll‑on készítésekor, segít a bőrpír csökkentésében és gyulladáscsökkentő hatású. Útmutató pattanások elleni roll‑on készítéséhez a blogunkon található.
teljes leírás a terméknél →

Nálunk kapható

Szalicilsav por 99,5% 1 kg
17 990 Ft
Szalicilsav por 99,5% 100 g
2090 Ft
Szalicilsav por 99,5% 500 g
9990 Ft

Receptek és cikkek ezzel az összetevővel