Vásároljon 100 EUR felett, és a szállítás kedvezményes!

+421 950 333 113info@handymade.hu

Összetevő-enciklopédia

← Enciklopédia

Szójalecitin

INCI
Lecithin
CAS
N/A
Leírás
A szójalecitint szójabólajból állítják elő, és házi kozmetikában emulgeálószerként használják. Az emulgeálószer olyan anyag, amely lehetővé teszi egynemű keverék létrehozását egyébként nem elegyedő folyadékokból, pl. vízből és olajból. Emulgeálószer hozzáadásával a víz és olaj keverékéhez emulzió keletkezik. Ilyenek például a krémek, testápolók, borotválkozó emulziók, sminklemosó olajok és minden, ami olajat és vizet tartalmaz. Méz-sárga színű, amelyet átad azoknak a termékeknek is, amelyekhez hozzákeverik. Más emulgeálószerekhez képest a szójalecitin nem módosítja a krém konzisztenciáját , ezért például cetil-alkohollal, cetearyl-alkohollal, sheavajjal, xantángumival stb. kell kombinálni. Az így elkészített krémek könnyű állagúak lesznek, de végleges konzisztenciájukat csak pihentetés után nyerik el (azaz egy nap múlva). A szójalecitin kiválóan ápolja a bőrt, és utánozhatatlan módon elsimítja és puhítja . Vízben oldhatatlan és olajban oldódó. pH 3 - 8 tartományban stabil. Alkalmazás : 3 - 5 % Minden szállított alapanyag kozmetikai minőségű , belső használatra nem alkalmas. Az alapanyag biztonsági foka az EWG szerint: 1 - 3 (a felhasználás mértékétől függően)
teljes leírás a terméknél →

Nálunk kapható

Szójalecitin, folyékony, GMO-mentes, 1 kg
12 990 Ft

Receptek és cikkek ezzel az összetevővel