Vásároljon 100 EUR felett, és a szállítás kedvezményes!

+421 950 333 113info@handymade.hu

Összetevő-enciklopédia

INCI
Stearic Acid and Palmitic Acid
CAS
67701-03-5
Leírás
Sztearinsav egy természetes emulgeálószer , amelyet szappanok, gyertyák , valamint testápoló kozmetikai termékek gyártásánál használnak. Emulgeálószer funkciója mellett meghosszabbítja a kozmetikai termékek eltarthatóságát és megakadályozza azok oxidációját. A szappanok hideg eljárással történő gyártásánál keménységet és állandó formát ad a szappanoknak. A sztearinsav vízben oldhatatlan és olajban oldható. Az emulgeálószer olyan anyag, amely lehetővé teszi egységes keverék létrehozását egyébként nem elegyedő folyadékokból, pl. vízből és olajból. Emulgeálószer hozzáadásával a víz és olaj keverékéhez emulzió jön létre. Ilyenek például a krémek, testápoló tejek, borotválkozó emulziók, sminklemosó olajok és minden, ami olajat és vizet tartalmaz. Ajánlott adagolás : 2 - 10 % krémekben, 2 - 30 % balzsamokban, 10 - 20 % gyertyákban Olvadáspont: 69–70 °C . Ez az érték a minta tisztaságától függően kismértékben eltérhet. Minden szállított alapanyag kozmetikai minőségű , belső használatra nem alkalmas. Az alapanyag biztonsági foka az EWG szerint: 1
teljes leírás a terméknél →

Nálunk kapható

Növényi sztearinsav 1 kg
6390 Ft
Növényi sztearinsav 50 g
421 Ft
Növényi sztearinsav 250 g
1790 Ft
Növényi sztearinsav 500 g
2990 Ft