Vásároljon 100 EUR felett, és a szállítás kedvezményes!

+421 950 333 113info@handymade.hu

Összetevő-enciklopédia

INCI
Calophyllum Inophyllum Seed Oil
Funkció
Bőrpuhító
Ajánlott adagolás
1 – 100 %
Oldhatóság
Vízben oldhatatlan
Leírás
A tamanuolaj Ázsiából és Polinéziából származik, ahol a mai napig szentnek tartják. Különböző elnevezéseken fordul elő, mint például Foraha, Domba, Kamanu stb. Ez egy a magokból sajtolt olaj a Calophyllum inophyllum fa terméséből. A gyümölcs magjait két hónapon keresztül a napon szárítják, amíg ragacsossá nem válnak sötét, sűrű és gazdag olajjal. Ez idő alatt védeni kell őket a nedvességtől és az esőtől. 100 kg tamanu gyümölcsből mindössze 5 kg olaj nyerhető. A tamanuolaj színe zöldtől sárgászöldig terjed, és jellegzetes, gazdag, mély illata van. 20°C alatti hőmérsékleten hajlamos megszilárdulni, ezért elengedhetetlen, hogy használat előtt felmelegítsük. Természetes módon helyreállítja a bőr lipidjeit , ezáltal serkenti a kollagénszintézist és javítja a bőr rugalmasságát. Kiváló regeneráló tulajdonságokkal rendelkezik, kalofilsavat tartalmaz, amely igazoltan csökkenti a hegeket és a striákat. Hatékony továbbá a bőr regenerációjában fekélyek, övsömör, ekcéma, dermatitis stb. után. Kiváló a pszoriázis tüneteinek enyhítésére. Igazolt antimikrobiális aktivitással rendelkezik , ezért kiváló a akne és a bakteriális bőrbetegségek elleni küzdelemben. Emellett gyulladáscsökkentő összetevőket tartalmaz, amelyek támogatják az akne és a fekélyek gyógyulását. Rovarcsípések utáni sebek gyógyítására is használják. Alkalmazzák égési sérülések kezelésére és napozás utáni készítményekben is. Segít csökkenteni a hiperpigmentációt és a rosaceát, valamint az öregségi és májfoltokat. Antimikrobiális hatása miatt a dezodorokban is nagyon kedvelt. Kiváló a száraz, érzékeny, ekcémára hajlamos bőrre
teljes leírás a terméknél →

Nálunk kapható

Tamanuolaj, hidegen sajtolt, BIO, 500 ml
15 400 Ft