Vásároljon 100 EUR felett, és a szállítás kedvezményes!

+421 950 333 113info@handymade.hu

Összetevő-enciklopédia

← Enciklopédia

TEGO Alkanol 1618 MB

INCI
Cetearyl alcohol
Funkció
Bőrpuhító
Ajánlott adagolás
1 – 25
Oldhatóság
Alkoholban részben oldódó
Leírás
Cetearyl alkohol TEGO Alkanol 1618 MB vastagságot és tömörséget kölcsönöz a krémeknek és testápolóknak, és stabilan tartja az emulziót. A krémek, testápolók, hajkondicionálók és balzsamok olajos fázisához koemulgeálószerként adják hozzá, amely támogatja a fő emulgeálószer munkáját és krémes jelleget ad a terméknek. A bőrön egyúttal emoliensként is hat: felvitel után lágyítja az érzetet és mérsékli az olajok zsíros tapintását. A növényi alapú nyersanyag hidrogénezéssel keletkezik. A pálmaforrások RSPO Mass Balance tanúsítvánnyal rendelkeznek, amely a felelős gazdálkodást követi nyomon. Az anyag könnyen biológiailag lebomlik, és a CLP-rendelet alapján nem minősül veszélyesnek. Főbb előnyök Sűrűség és állag – kis adagolással a folyékony emulzió tejszerűvé sűrűsödik, nagyobb dózisoknál sűrű krém vagy balzsam keletkezik. Emulziós stabilitás – koemulgeálószerként támogatja a fő emulgeálószert, és csökkenti a fázisszétválás időbeli kockázatát. Emoliens hatás – lágyítja a bőrt és javítja a kenhetőséget; felvitel után az érzet kevésbé zsíros, mint önmagukban az olajoknál. Széleskörű kompatibilitás – anionos, kationos, nemionos és amfoter tenzidekkel egyaránt működik, savas, semleges és lúgos pH-tartományban is. Növényi eredet – PEG, szilikonok, szulfátok és parabének nélkül, gyermekkozmétikába és intim higiéniai termékekbe is alkalmas. Alkalmazás a formulációban A Cetearyl alkoholt az olajokkal, vajjal és emulgeálószerrel együtt az olajos fázisba mérik be. A fázist 70 °C fölé melegítik, hogy minden szilárd összetevő teljesen megolvadjon, majd összekeverik az ugyanolyan hőmérsékletűr
teljes leírás a terméknél →

Receptek és cikkek ezzel az összetevővel