- INCI
- Urea
- CAS
- 57-13-6
- Leírás
- Urea lényegében karbamid. Földgázból, vízből és levegőből szintetikusan előállított anyagról van szó. Lágyító és hidratáló tulajdonságai miatt nagyon gyakran adják különösen dermatológiai készítményekhez . Nagyon kedvelt összetevője a lábkrémeknek , amelyeket a bőr felpuhítására, a bőr hidratálására és nedvességének megőrzésére, valamint ekcémás – neurodermatitises, illetve hámló bőr ápolására szánnak. Az urea azonban érzékeny reakciót is kiválthat, különösen a kisgyermekek bőrén, ezért 6 éves kor alatti gyermekek számára nem ajánlott . A karbamid kozmetikai termékekben való alkalmazásának egyetlen buktatója az alacsony stabilitása . Lebomlásakor ugyanis viszonylag észrevétlenül ammónia keletkezik, amely a bőr pH-értékét egészen a kritikus 9-es értékig emeli. Ha azonban megfelelő stabilizátorokat használ, teljes mértékben megakadályozza a karbamid lebomlását. Kozmetikai termékekben úgynevezett puffert szokás használni. A puffer egy pufferoldat – egy sav vagy bázis és annak sója oldata, amely bizonyos tartományon belül képes stabil pH-t fenntartani. A stabil, optimális pH 6,2, de szükséges 4-8 tartományban tartani. Ennek fenntartására a teljes terméktömeg 5 %-ának megfelelő mennyiségben adnak puffert. Például a laktátpuffert úgy készíti, hogy 1,6 % tejsavat (80 %) és 5 % nátrium-laktátot (60 %) kever össze. A végtermékhez a hűtési fázisban adják, miután a termék pH-értékét beállították. Az ureát a termékhez csak a puffer után adják. Az urea vízben oldódó és olajban oldhatatlan. Minden szállított alapanyag kozmetikai minőségű , belső használatra alkalmatlan. Kezelésük során hteljes leírás a terméknél →
Nálunk kapható



