Vásároljon 100 EUR felett, és a szállítás kedvezményes!

+421 950 333 113info@handymade.hu

Összetevő-enciklopédia

← Enciklopédia

Vanillyl Butyl Ether

INCI
Vanillyl Butyl Ether
CAS
82654-98-6
Funkció
Hatóanyag
Ajánlott adagolás
0,05 – 1 %
Oldhatóság
Alkohollal elegyedő
Leírás
A Vanillyl Butyl Ether egy melegítő hatóanyag , amely felvitel után melegségérzetet kelt a bőrön. Masszázskrémekhez és -olajokhoz, tusfürdőkhöz, láb-, fejbőr- vagy ajakápoló készítményekhez adják, mindenütt, ahol a terméknek melegítő és lazító hatást kell kifejtenie. A hatás érzékszervi jellegű, a nyersanyagot tizedszázalékokban adagolják. Növényi eredetű vanillil-alkohol (citronellából) és szintetikus butil-alkohol összekapcsolásával jön létre, ezért a végső anyag kevert eredetű. Mi a szerepe a termékben Melegítő érzet – felvitel után a kezelt területen melegségérzet jelenik meg. Az intenzitás az adagolástól és a termék típusától függ. Erősítés hűsítő anyagokkal kombinálva – a gyártó közlése szerint hűsítő összetevővel megfelelő arányban keverve a melegítő vagy hűsítő érzet kifejezettebbé válik. A gyártó mintaként megadott masszázsreceptúrájában Menthol és Menthyl Lactate anyagokkal kombinálják, azonos mennyiségben. Alacsonyabb irritációs hajlam – a gyártó adatai szerint kevésbé irritál, mint más melegítő anyagok. A koncentrált nyersanyag ennek ellenére irritálónak minősül, ezzel számolni kell a kezelésnél és az adag meghatározásánál. Stabil pH 3–10 tartományban – savas tisztítókészítményekben és lúgos rendszerekben egyaránt működik, ezért a receptúra pH-értékét nem kell hozzá módosítani. Felhasználás a receptúrában A Vanillyl Butyl Ether vízben nem oldódik , alkohollal elegyíthető. Emulziókhoz a hűtési fázisban adják, amikor a massza hőmérséklete 40 °C alatt van, legegyszerűbben az illatkompozícióval együtt, amellyel előzetesen összekeverik. A gyártó mintareceptúrájában a
teljes leírás a terméknél →

Nálunk kapható

Vanillil-butil-éter, 10 ml
3290 Ft
Vanillil-butil-éter, 100 ml
25 100 Ft
Vanillil-butil-éter, 500 ml
108 500 Ft

A Vanillyl Butyl Ether a vanilin vázából (a vanília illatára jellemző összetevőből) származó szintetikus melegítő érzékszervi anyag, amelyet úgy alakítottak át, hogy a kozmetikumokban stabilabb legyen, és alkalmas legyen enyhe, fokozatosan kibontakozó meleg érzet keltésére a bőrön. A kozmetikai formulákban elsősorban melegítő hatóanyagként használják masszázstermékekben, narancsbőr elleni ápolásban és kellemes melegítő textúrákban; ugyanakkor édes-meleg jellegű illat-/maszkírozó összetevőként is szerepet játszhat.