Vásároljon 100 EUR felett, és a szállítás kedvezményes!

+421 950 333 113info@handymade.hu

Összetevő-enciklopédia

← Enciklopédia

Virágvíz, hamamelisz, alkoholmentes

INCI
Hamamelis Virginiana Flower Water, Benzyl Alcohol, Benzoic Acid, Dehydroacetic Acid, Tocopherol
CAS
84696-19-5
Funkció
Hatóanyag
Ajánlott adagolás
0-100
Oldhatóság
Olajban oldhatatlan
Leírás
A Hamamelis alkoholmentes virágvíz, BIO egy hidrolát, amelyet a virginiai hamamelisz (Hamamelis virginiana) gőzdesztillációjával nyernek. Kozmetikumokba vízfázisú aktív összetevőként adják hozzá, részben vagy egészben kiváltva a receptúra vizét. A hamameliszt a bőrápolásban hagyományosan összehúzó és frissítő hatással társítják, ezért a hamamelisvizet leginkább tonikokban, arcpermetekben és zsíros, problémás, valamint érzékeny bőrre szánt készítményekben találja. Nem tartalmaz alkoholt, ezért szem környékén és intim higiéniánál is használható. Mire való Tonik és arcpermet – a hamamelisvíz önállóan, hígítás nélkül is használható frissítő tonikként arclemosás után. A kész terméket azonban konzerválni kell. Zsíros és problémás bőr – tonikokhoz, tisztítógélekhez és könnyű emulziókhoz, ahol hagyományosan az összehúzott, mattabb bőrérzet érdekében alkalmazzák. Érzékeny bőr és szemkörnyék – alkoholmentes, ezért alkalmas borogatásokhoz, szemgélekhez és érzékeny bőrre való permetekhez. Fejbőr és haj – hajtonikok és fejbőrspray-ek vízfázisaként érzékeny vagy zsíros fejbőrhöz. Intim higiénia és test – le- és nem leöblítendő készítményekhez egyaránt. Alkalmazás a formulációban A hamamelisvíz vízben oldódik , és a formulációban a vízfázist alkotja. Adagolási tartománya 0 – 100 % : néhány százaléktól kiegészítő aktív anyagként egészen a víz teljes kiváltásáig tonikokban és hidrolátpermetekben. Az ajánlott pH-tartomány a formulációban 3,0 – 8,0 , így savas és semleges receptúrákhoz egyaránt alkalmas. Emulziókban a vízfázishoz adják. Melegítéses eljárással való gyártásnál a többi vizes öss
teljes leírás a terméknél →

Receptek és cikkek ezzel az összetevővel