- INCI
- Lanolin
- Leírás
- A Vízmentes lanolin USP báránygyapjúból nyert zsír, amely a kozmetikumokban emoliensként tölt be szerepet, és egyben segít vizet megkötni az olajfázisban . A bőrön rugalmas védőfilmet képez, amely lassítja a nedvesség elpárolgását, és puhítja a száraz, berepedt területeket. Az USP jelölés azt jelenti, hogy a nyersanyag megfelel az amerikai gyógyszerkönyv (United States Pharmacopeia) tisztasági követelményeinek. Az európai eredetű lanolin balzsamokba, kenőcsökbe, kéz- és lábkrémekbe, védőkrémekbe és száraz bőrre szánt termékekbe ajánlott. Fő előnyök Védőfilm – a lanolin a bőr felületén marad, csökkenti a vízveszteséget, és véd a szél, a hideg vagy a gyakori mosás okozta kiszáradástól. Puhítás és rugalmasság – a megvastagodott, berepedt területek (sarok, könyök, ujjhajlatok) rendszeres használat után rugalmasabbá válnak. Vízmegkötés – a vízmentes lanolin vizet vagy vizes oldatot vesz fel, és sűrű W/O típusú emulziót képez további emulgátor nélkül is. Tapadás – ajakbalzsamokban, rúzsokban és kenőcsökben segít, hogy a termék tovább tapadjon a bőrön és ne folyjon le. Vízmentes keverékek konzisztenciája – olajokkal és viaszokkal együtt nyújtható, kenhető konzisztenciát ad a terméknek, amely jól eldörzsölhető. Alkalmazás a formulációban A lanolin olajban oldható , vízzel nem elegyedik, ezért az olajfázishoz tartozik. Emulzió készítésekor a többi olajjal, vajjal és viasszal együtt olvad meg, csak ezután kerül össze a vizes fázissal. Vízmentes termékekben (kenőcsök, balzsamok, rúzsok) az olvasztott keverékhez adják, és addig keverik, amíg a massza egynemű nem lesz. Szobahőmérsékleteteljes leírás a terméknél →
Nálunk kapható






