Vásároljon 100 EUR felett, és a szállítás kedvezményes!

+421 950 333 113info@handymade.hu

Összetevő-enciklopédia

INCI
Zinc Pca
CAS
15454-75-8
Funkció
Hatóanyag
Ajánlott adagolás
0,1 – 2 %
Oldhatóság
Vízben részben oldódó
Leírás
A Zinc PCA a pirolidón-karbonsav (PCA) cink-sója , egy aminosavból levezetett aktív anyag, amely vízben oldható formában juttatja be a cinkot a formulációba. Zsíros és problémás bőrre , valamint zsírosodásra hajlamos haj esetén alkalmazott termékekbe adják, ahol segít szabályozni a faggyútermelést, és friss érzést hagy a bőrön. Maga a PCA a bőr természetes hidratálótényezőjének (NMF) egyik alkotóeleme, a cink tehát egy olyan komponenshez kötődik, amely természetes módon megtalálható a bőrben. Az alapanyag ECOCERT tanúsítvánnyal rendelkezik, nem tartalmaz állati eredetű összetevőket vagy tartósítószereket, és nem tesztelték állatokon. A vizes fázisban, legfeljebb 40 °C hőmérsékleten dolgozható fel, így tonikokba, szérumokba, krémekbe, samponokba és dezodorokba is bonyolult eljárás nélkül beilleszthető. Főbb előnyök Faggyúszabályozás – a gyártó tanulmánya szerint 1%-os vizes Zinc PCA-oldat naponta kétszeri felvitele négy hét után statisztikailag szignifikánsan csökkentette a bőr faggyúmennyiségét a kiindulási állapothoz képest. A bőrön ez csökkent fénnyel és frissebb érzéssel nyilvánul meg. Antimikrobiális hatás – a gyártó minimális gátló koncentrációkat közöl számos baktérium, élesztőgomba és penész ellen, köztük az akné kialakulásával összefüggő baktérium (Cutibacterium acnes), a Staphylococcus aureus és a Malassezia furfur élesztőgomba ellen. A késztermékben kiegészítő aktív anyagként működik, nem helyettesíti a tartósítószer-rendszert. Összehúzó hatás – a felvitelt követően a bőr összehúzottabbnak hat, a pórusok optikailag kisebbeknek tűnnek, amit elsősorban táguló pórusr
teljes leírás a terméknél →

Nálunk kapható

Cink PCA 50 g
8100 Ft
Cink PCA 10 g
1900 Ft
Cink PCA 1 kg
Előrendelés

Cink PCA 1 kg

121 100 Ft
Cink PCA 100 g
14 090 Ft

Receptek és cikkek ezzel az összetevővel