Vásároljon 100 EUR felett, és a szállítás kedvezményes!

+421 950 333 113info@handymade.hu

Bolt

Indiai citromfű illóolaj

Citromfű illóolaj (Melissa Officinalis) a növény leveleinek és virágzó hajtáscsúcsainak vízgőz-desztillációjával nyerhető. teljes leírás

Ez a termék már nem kapható.

Kivettük a kínálatunkból. Nézze meg aktuális kínálatunkat — talán valami még jobban elnyeri a tetszését.

Termékleírás

Citromfű illóolaj (Melissa Officinalis) a növény leveleinek és virágzó hajtáscsúcsainak vízgőz-desztillációjával nyerhető. Az illóolaj jellegzetes színe enyhén sárga, kellemes citromos illattal, amely a friss citromfűre emlékeztet. 

A citromfű illóolaj formájában támogatja az alvást, valamint enyhíti a feszültséget és az idegességet. A citromfűnek így nyugtató hatása van, amely gyulladáscsökkentő és antimikrobiális tulajdonságokkal társul. A bőrre az illóolajat soha nem szabad hígítatlanul alkalmazni, csak készítményekben vagy hordozóolajban (pl. olívaolaj). 

Segít ekcémák és bőrgyulladások esetén, azonban a nagyon érzékeny bőr nem feltétlenül tolerálja jól a citromfű illóolajat. Alkalmazáskor kerülje a szem és az orr közvetlen környékét. A citromfű illóolaj alkalmas ajakbalzsamok és kenőcsök készítésére is, amelyek enyhítik a herpeszt. 

A tiszta citromfű illóolaj nagyon drága, mivel előállítása költséges. 500 ml tiszta illóolaj előállításához 3,5 - 7 tonna növényt kell begyűjteni és desztillálni. 
Éppen magas ára miatt árulnak citromfű név alatt gyakran különböző illóolaj-keverékeket (leggyakrabban citromcirok és citronella), amelyek keverve emlékeztetnek az illatára. 

Nem alkalmas terhes és szoptató nők számára. Az illóolajok tiszták, és nagyon könnyen felszívódnak a bőrbe. Zsírban oldódnak. 

Minden leszállított alapanyag kozmetikai minőségű, belső használatra nem alkalmas. Kezelésükkor használjon megfelelő védőeszközöket.  

Tudja, milyen az illóolajok élettartama, hogyan kell őket helyesen tárolni, illetve mely illóolajokat érdemes kombinálni? Mindent az illóolajokról elolvashat a blogunkon.

MIK AZ ILÓOLAJOK?


Az illóolajok, más néven éterikus olajok természetes aromás anyagok, amelyek a növények különböző részeiből származnak – szárakból, gyökerekből, magvakból, virágokból, levelekből stb. Jellegzetes illatot adnak a növényeknek, és ezen felül gyógyító és védő hatással is rendelkeznek. Nagyon pozitívan hatnak a tünetekre fizikai, érzelmi és mentális szinten. 

Kémiai összetételük meglehetősen bonyolult. A növényekből a legtöbbször desztillációval, extrakcióval vagy sajtolással nyerik az illóolajokat. Az illóolajok nagy koncentrációjúak, és közvetlenül a bőrre csak hordozó növényi olajokkal (mandula-, sárgabarackmag-, jojobaolaj stb.) való hígítás után használhatók. Kivételt csak a teafa- és a levendula illóolaj képez, amelyeket közvetlenül is alkalmazhat.

Az illóolajokat használja inhalálásra vagy kozmetikai termékeihez, bármilyen márkájú illóolaj fogyasztását nem ajánljuk.

Az illóolajok zsírban oldódnak, ezért ha olaj- és vajmentes termékekbe szeretné őket használni, alkalmazzon oldószert /szolubilizátort/.

HOGYAN HASZNÁLJAM AZ ILLÓOLAJT?

Kozmetikumok és szappanok készítése – a szükséges illóolaj-mennyiség az adott recepttől és az előállított mennyiségtől függ.
Inhalálás, gőzölés – csepegtessen néhány csepp illóolajat aromalámpába, diffúzorba vagy forró vízzel teli edénybe.
Fürdő – keverje el az olajcseppeket egy bázisolajban /kókusz-, olívaolaj.../, 1 dl tejben vagy egy teáskanál mézben, majd ezt a keveréket öntse a kádba. Az önmagukban alkalmazott illóolajok vízben nem oldódnak, a cseppek a felszínen úsznának.
Masszázs – hidegen sajtolt növényi olajhoz (kb. 50 ml) adjon néhány csepp illóolajat, és jól keverje el. Kellemes masszázst.
Szauna – választhat tűlevelűek, rozmaring, eukaliptusz, zsálya, menta vagy citrusos illatok közül. A cseppek mennyisége a szauna méretétől és az Ön ízlésétől függ.

Az illóolajokat szívesen használják bőrápolásban, helyi borogatásoknál, hajmaszkokban, a szájhigiéné ápolásában...

Paraméterek

INCI
Melissa Officinalis Leaf Oil
CAS-szám
8014-71-984082-61-1
A termék színe
Sárga
Származási ország
Bulgária
Minőségi osztály
Kozmetikai minőségÉlelmiszeripari minőség
Feldolgozási módszer
Gőzdesztilláció
Szag
Jellegzetes
Megjelenés
Folyadék
Ajánlott feldolgozási hőmérséklet
< 40 °C
Formulációs fázis
Hűtési fázisUtólagos hozzáadás
Funkció a formulában
HatóanyagIllatanyag-összetevő
Alkalmazási terület
ArcSzemkörnyékHajFejbőrTestAjkakKézLábIntim higiéniaSzájápolás / fogápolás
Ajánlott adagolási tartomány
Viď IFRA %
Alkalmazás típusa
Leave-onRinse-off
Oldhatóság
Olajban oldódikAlkoholban oldódikVízben nem oldódik
Hatások
Antimikrobiális hatásAntioxidációBőrnyugtató hatás
Alkalmas
Érzékeny bőrÉrett bőr
Biológiai lebonthatóság
Könnyen lebomló (OECD 301)
Tanúsítások
Vegán
Gyártói tanúsítvány
Kosher
Természetes összetevők indexe (NI ISO 16128)
1,00
Természetes eredetű összetevők indexe (NOI ISO 16128)
1,00

Termékdokumentáció

CoAAnalitikai tanúsítvány
gyártási tétel: MEL250707EX001PDF ↓
TDSMűszaki adatlap
Fizikai paraméterek és feldolgozásPDF ↓
IFRAIFRA tanúsítvány
gyártási tétel: MEL250707EX001PDF ↓
AllergénekAllergénnyilatkozat
gyártási tétel: MEL250707EX001PDF ↓
SDSBiztonsági adatlap
A megvásárolt termékekhez érhető el —
Összes letöltése (ZIP)

4 PDF-fájl egy archívumban

ÉRTÉKELÉSEK

Ellenőrizve a vásárlók által.

Még nincs értékelés.

Értékelést csak kézbesített rendeléssel rendelkező vásárlók írhatnak.