Hidegen sajtolt olajok 1 l +
Argánolaj, hidegen sajtolt, enyhén pörkölt, BIO, 5 l
Az argánfa finoman pörkölt magjaiból hidegen sajtolt argánolaj ápoló olajként alkalmazható krémek, szérumok és vajak olajfázisában, valamint közvetlenül a bőrre, a hajra és a körmökre. teljes leírás
A legalacsonyabb ár az elmúlt 30 napban: 188 790 Ft
Termékleírás
Az argánfa finoman pörkölt magjaiból hidegen sajtolt argánolaj ápoló olajként alkalmazható krémek, szérumok és vajak olajfázisában, valamint közvetlenül a bőrre, a hajra és a körmökre. Marokkóból származik, ahol az argánfa terem, és BIO minősítéssel rendelkezik. A magok rövid pörkölése sajtolás előtt diós illatot és telítettebb sárga árnyalatot kölcsönöz neki a pörköletlen magokból készült olajhoz képest.
Miért érdekes
- Puhítás és rugalmasság – emolliensként kitölti a bőrfelszín apró egyenetlenségeit, simábbá teszi, és segít csökkenteni a vízveszteséget. A száraz és hámlós bőr profitál belőle a legtöbbet.
- Kellemes tapintás felvitel után – fokozatosan szívódik fel, és nem hagy erősen zsíros filmet. Ezért nappali termékekbe és arcszérumokba is alkalmas.
- Diós jelleg – a pörkölés illata a kész termékben is érezhető marad. Illatmentes készítményekben természetes részét képezi a karakternek; illatosítottaknál a parfümválasztásnál vegyék figyelembe.
- Haj és körmök – Marokkóban hagyományosan a haj és a körömágy ápolására használják. A kozmetikumokban hajvég-olajokhoz, hajmaszkokhoz és kutikula-olajokhoz adják, ahol puhít és fényt kölcsönöz.
Alkalmazás a formulációban
Olajokban és zsírokban oldódik, vízben nem. Emulziókban az olajfázishoz tartozik, ahol problémamentesen kombinálható más növényi olajokkal, vajokkal és viaszokkal. Vízmentes termékekben, mint balzsamok, testápolók, olajos szérumok és hajolajok, a receptúra alapját vagy teljes tartalmát is alkothatja.
Más hidegen sajtolt olajokhoz hasonlóan csak a hűlő emulzióba adja hozzá. Nem szükséges együtt melegíteni az emulgeátorokkal és viaszokkal, így jobban megőrzi az illatát és tulajdonságait. Az emulzióban való aránya attól függ, hogy az olaj legyen-e a fő emolliens vagy csak kiegészítő. A végső adagolást a kész formulációban ellenőrizze.
A magasabb növényiolaj-tartalmú receptúrákhoz adjon antioxidánst, például Tocopherol-t, és az olajat csak a hűtési fázisban keverje az emulzióba. Ezzel meghosszabbítja az illat frissességét és az egész termék eltarthatóságát.
Alkalmas a következő termékekbe
- Arcszérumok és arcolajok – önállóan vagy könnyebb olajokkal keverve száraz és érett bőrre.
- Krémek és testápolók – emolliensként az olajfázisban, ahol kiegészíti a rugalmasság érzetét.
- Hajolajok és hajmaszkok – hajvégekre és hosszakra, mosás előtti maszkokba.
- Balzsamok és testvajak – vízmentes receptúrákban vajak és viaszok mellé.
- Körömolajok és kutikulaolajok – kis kiszerelésekben cseppentővel vagy ecsettel.
- Hideg eljárással készített szappan – az olajkeverék részeként, általában kisebb arányban az alapolajok mellett.
Amit érdemes tudni
- Szín – a sárga olaj fehér krémben magasabb adagolásnál melegebb, krémes árnyalatba tolhatja a tónust. Az átlátszó olajos szérumokban a sárga szín viszont előnyt jelent.
- Tonikumok és vizes termékek – szolubilizátor nélkül az olaj nem marad vízben. Tonikumokba és permet-termékekbe szolubilizátoron keresztül dolgozza be, vagy válasszon emulziót.
- Tartósítás – a tiszta olaj és a vízmentes termékek nem igényelnek tartósítószert. Minden vizes receptúra igényli, az olaj arányától függetlenül.
Pörkölt és pörköletlen argánolaj
Mindkét verzió ugyanannak a fának a magjaiból hidegen sajtolódik. A pörkölt verzióhoz a magokat sajtolás előtt röviden melegítik, ami diós illatot és telítettebb színt ad az olajnak. A pörköletlen olaj világosabb és gyengébben illatú, ezért gyakrabban választják parfümözött arcápolókhoz, ahol az olaj illata ne zavarjon. A pörkölt verzió oda illik, ahol a természetes illat a termék részét képezi: testolajokba és hajolajokba, balzsamokba és illatmentes szérumokba.
Gyakran ismételt kérdések
Paraméterek
- INCI
- Argania Spinosa Kernel Oil
- EK-szám
- 607-015-7
- CAS-szám
- 223747-87-3 / 299184-75-1223747-87-3, 299184-75-1
- A termék színe
- Sárga
- Származási ország
- Marokkó
- Minőségi osztály
- Kozmetikai minőség
- Feldolgozási módszer
- Hideg sajtolásPörkölés
- Szag
- Jellegzetes
- Megjelenés
- Olajos folyadék
- Mentes
- parabénektartósítószereketilén-oxid (EO)formaldehid és formaldehid-leadó anyagokszulfátokPEGEDTAftalátokallergén illatanyagokpálmaolajból származó összetevőkszilikonokalkohol
- Formulációs fázis
- Olajos fázisHűtési fázisUtólagos hozzáadás
- Funkció a formulában
- HatóanyagAntioxidánsEmolliensKondicionáló anyagHordozó
- Ajánlott feldolgozási hőmérséklet
- < 40 °C
- Ajánlott adagolási tartomány
- 1 – 100 %
- Szükséges HLB-érték
- 11
- Oldhatóság
- Olajban oldódikRészben oldódik alkoholbanVízben nem oldódikGlikolokban nem oldódikOlajokkal elegyíthető
- Hatások
- Anti-AgingAntioxidációHidratálásHajkondicionálásHajfényBőrbarrier helyreállításaRánccsökkentésRegenerációAtópiás bőr ápolásaRugalmasság javításaBőrtáplálás
- Alkalmas
- Érzékeny bőrSzáraz bőrProblémás bőrÉrett bőrNormál bőrVékony szálú hajSzáraz hajKárosodott hajFestett hajGöndör hajÉrzékeny fejbőrBababőrMinden bőrtípusMinden hajtípusKombinált bőr
- Biológiai lebonthatóság
- Könnyen lebomló (OECD 301)
- Tanúsítások
- BIO-tanúsítás
- Gyártói tanúsítvány
- ECOCERTCOSMOS Approved
- Természetes összetevők indexe (NI ISO 16128)
- 1,00
- Természetes eredetű összetevők indexe (NOI ISO 16128)
- 1,00
- Bio összetevők tartalma
- 100 %
- Megújuló széntartalom (RCC)
- 100 %
- Térfogat
- 5000 ml
Termékdokumentáció
Nagyszerű termék, gyors szállítás és kiváló ügyfélszolgálat!
Automatikusan fordítva
minőségi olaj — nagyon hasznos olaj arckrémbe
Automatikusan fordítva
























