Vásároljon 100 EUR felett, és a szállítás kedvezményes!

+421 950 333 113info@handymade.hu

Összetevő-enciklopédia

← Enciklopédia

C-vitamin, stabilizált

INCI
Ascorbyl Palmitate
CAS
137-66-6
Oldhatóság
Olajban oldódó
Leírás
A C‑vitamin kiváló előnyöket nyújt a bőr számára, táplálja azt, antioxidánsként szolgál, segít enyhíteni a bőr öregedésének jeleit és a sötét foltokat. A klasszikus C‑vitamin, vagyis a tiszta aszkorbinsav hátránya a csekély stabilitás vizes közegben; ez a vitamin könnyen oxidációnak van kitéve, amelyet az E‑vitamin vagy más antioxidánsok hozzáadása csak részben lassít. Az aszkorbil‑palmitát az Ecocert által jóváhagyott C‑vitamin‑észter (annak stabil formája, hosszan tartó hatással), amely aszkorbinsav és palmitinsav egyesítésével jön létre. Hatása hasonló az aszkorbinsavéhoz, továbbá gyorsabban szívódik fel a bőrbe, és a sejtekben így kiváló antioxidánsként hat. Nagyon instabil (érzékeny a hőre és a fényre). Ugyanakkor nem tartozik az allergének közé, és nem irritálja a bőrt, ezért a legérzékenyebb bőr számára sem jelent problémát. Aszkorbinsav (fermentáció) és palmitinsav (pálmaolaj) észterezésével nyerik. Ez a stabilizált C‑vitamin‑forma gyorsabban szívódik fel a bőrbe, és a sejtekben így kiváló antioxidánsként hat (különösen E‑vitaminnal kombinálva). Megakadályozza a bőr öregedését és a ráncok kialakulását, feszességet és rugalmasságot kölcsönöz a bőrnek. Fehérítő képességének köszönhetően segít a korral járó és pigmentfoltok elleni küzdelemben, halvány striákat és hegeket gyógyít. Gyulladáscsökkentő hatású, ezért alkalmas az akne kezelésére. Nem tartozik az allergének közé, és nem irritálja a bőrt, ezért a legérzékenyebb bőr számára sem jelent problémát. Azonban az ilyen hatóanyagot tartalmazó készítmények érzékenyek a hőre és a fényre. Lipofil , ami azt jelenti, hogy o
teljes leírás a terméknél →

Nálunk kapható

Stabil C-vitamin aszkorbil-palmitát 500 g
262 800 Ft

Receptek és cikkek ezzel az összetevővel