Vásároljon 100 EUR felett, és a szállítás kedvezményes!

+421 950 333 113info@handymade.hu

Összetevő-enciklopédia

INCI
Glucono Delta Lactone/Gluconolactone
Oldhatóság
Alkoholban oldódó
Leírás
D-Glucono-1,5-lakton (GLD rövidítéssel ismert; kémiai képlete C6H10O6)) egy polihidroxi-sav (PHA), amely természetes állapotában (glükonsav) megtalálható a mézben, méhpempőben, gyümölcslevekben, borban és különféle fermentált termékekben. AHA-savak következő generációjának tekintik. A glükonsav egy glükózmolekula, amelyben az aldehid funkció savfunkcióvá oxidálódott. Természetes módon a méhek végzik ezt enzimek segítségével, fermentált termékekben (bor, kombucha stb.) pedig mikroorganizmusok által megy végbe. Tehát a glükonsav száraz formájáról van szó, amelyet a kristályosítási folyamat során a víz eltávolításával nyernek. Amikor vízben feloldjuk, glükonsavoldat keletkezik. Az élelmiszeriparban ez egy GRAS (általánosan biztonságosnak elismert) jelöléssel rendelkező összetevő. A kozmetikai iparban a bőrhidratáló hatása miatt használják, ami hozzájárul az arcon lévő finom ráncok elsimításához. Továbbá fokozatos és folyamatos pH-csökkentésre használják kozmetikai készítményekben. A hajápolásban is alkalmazzák – segít a haj fényes és puha állapotának megőrzésében. Gyakran kombinálják más tartósítószerekkel a késztermékek antimikrobiális stabilitásának fokozása érdekében. Ideális olyan tartósítószerekkel kombinálni, amelyek hatékonysága a termék alacsony pH-jától függ. Tisztaság: 99,8 % Vízben oldható (5 mg/ml). Ajánlott adagolás : 0,1–5 % Minden leszállított nyersanyag kozmetikai minőségű , belső használatra nem alkalmas. Az alapanyag biztonsági foka az EWG szerint: 1
teljes leírás a terméknél →

Nálunk kapható

GDL, Glükono-Delta-Lakton, 1 kg
9780 Ft
GDL, Glucono delta-lactone, 5 kg
33 500 Ft
GDL, glükono-delta-lakton, 50 g
676 Ft
GDL, glükono-delta-lakton, 100 g
1190 Ft

Receptek és cikkek ezzel az összetevővel