- INCI
- Carrageenan
- CAS
- 9000-07-1
- Leírás
- Karagén (E 407) egy sűrítőanyag , amelyet a Chondrus crispus vörös tengeri algából állítanak elő, és sűrítőanyagként, zselésítő anyagként és stabilizátorként használják. A karagén a állati zselatin vegán változata . A kozmetikában emulgeálószerként szolgál. A cinkhez, mangánhoz, kalciumhoz és magnéziumhoz hasonló ásványi anyagok magas tartalma miatt kiváló eszköz a bőr táplálására. A karagén tartalmú gélek kíméletesek és hidratálják a bőrt és a hajat (a samponokban megkönnyíti a haj kifésülését, amely ezután sima és fényes lesz), erősíti a haj szerkezetét és helyreállítja annak rugalmasságát. Nagyon jó kompatibilitást mutat a felületaktív anyagokkal, ami lehetővé teszi egy habzó gél létrehozását. Széles pH-tartományban stabil. Hideg vízben nem oldódik, de forró vízben (80-90°C) könnyen oldódik, szerves oldószerekben és növényi olajokban nem oldódik. A karagénnek három típusa létezik: a kappa-karagén egy szulfát-diszacharid csoporttal rendelkezik, az iota-karagénnek két szulfátja van, a lambda-karagénnek pedig három. Kínálatunkban kappa-karagént talál. Az alapanyag biztonsági foka az EWG szerint: 1 Minden szállított alapanyag kozmetikai minőségű , belső használatra alkalmatlan. Kezeléskor használjon megfelelő védőeszközöket.teljes leírás a terméknél →
Nálunk kapható






