Illipe vaj, finomított, 2,5 kg

Illipe vaj, finomított, 2,5 kg

Az Illipe vaj egy növényi vaj, amelyet a Shorea stenoptera fa magjaiból nyernek, amely Délkelet-Ázsiából, különösen Bornióról származik.A kozmetikai gyakorlatba... teljes leírás

Raktáron:
0 db
Termékkód:
BUT300_2,5

48 600 Ft áfával

A termék további változatai

2 020 Ft (40 Ft / db)
SKLADOM db
2 910 Ft (29 100 Ft / kg)
SKLADOM db
11 100 Ft (22 200 Ft / kg)
SKLADOM db

Termékleírás


Az Illipe vaj egy növényi vaj, amelyet a Shorea stenoptera fa magjaiból nyernek, amely Délkelet-Ázsiából, különösen Bornióról származik.
A kozmetikai gyakorlatban rendszerint olyan zsiradékról van szó, amelyet a magok préselésével nyernek, majd gyakran finomítanak az egyenletesebb szín, az alacsonyabb aroma és a formulákban való könnyebb feldolgozhatóság érdekében.
A természetesen magas telített zsírsavtartalomnak köszönhetően az Illipe vaj szilárdabb konzisztenciával rendelkezik, magasabb az olvadáspontja, és kedvelt mindenütt, ahol tömörebb textúrára, jó formai stabilitásra és kellemes védőfilmre van szükség a bőrön és a hajon.
Receptúrákban gyakran hasonlítják a kakaóvajhoz, azonban főként szilárd, mégis jól kenhető jellegéért értékelik, amely segít kompakt balzsamok, stiftek, testvajak vagy védő emulziók létrehozásában.

Kulcsfontosságú előnyök

  • Puhító és emolliens hatás száraz, érdes és igénybe vett bőrre.
  • Megszilárdítja a textúrát balzsamokban, kenőcsökben, stiftekben és szilárd anhidrid termékekben.
  • Védőfilmet képez, amely segít korlátozni a bőr túlzott nedvességvesztését.
  • Támogatja a krémes siklást és a gazdagabb szenzoros profilt a formulákban.
  • Alkalmas olyan termékekben való felhasználásra, ahol a lágyabb növényi vajakhoz képest magasabb hőstabilitás kívánatos.
  • Segít javítani a szilárdságot és a koherenciát a szappanokban, ajakbalzsamokban és masszázstömbökben.

Alkalmazható többek között az alábbi termékekben

  • ajakbalzsamok és védő stiftek
  • testvajak és tápláló krémek
  • kéz- és lábkrémek
  • napozás utáni termékek és védő emulziók
  • masszázstömbök és szilárd testbalzsamok
  • hideg és meleg eljárással készült szappanok
  • hajbalzsamok, maszkok és tápláló hajvégszérumok

Felhasználás a formulában

  • Általában körülbelül 3 – 15 % koncentrációban használják emulziókban, és a receptúratípustól függően magasabb arányban balzsamokban, vajakban és stiftekben.
  • Elegyíthető növényi olajokkal, más növényi vajakkal, viaszokkal és olajészterekkel.
  • Kompatibilis az anhidrid és emulziós formulák szokásos olajos összetevőivel.
  • Emulziók készítésekor általában a felmelegített olajfázisba dolgozzák be, ahol teljesen felolvad.
  • A formulákban segít növelni a szilárdságot, okkluzivitást és krémességet kifejezetten ragacsos érzet nélkül.
  • Ajaktermékekben és szilárd balzsamokban jól kombinálható olyan viaszokkal és vajakkal, amelyeknél szükséges a felpuhulással szembeni ellenállás fokozása.

Biztonság és tárolás

  • Légmentesen záródó csomagolásban, száraz és hűvösebb helyen, közvetlen fénytől és hőforrásoktól távol tárolandó.
  • Feldolgozás során ügyeljen a munkaeszközök tisztaságára és a higiéniára, hogy ne kerüljön szennyeződés az alapanyagba.
  • Kész kozmetikai termékben való felhasználás előtt célszerű stabilitási és kompatibilitási tesztet végezni a receptúra többi összetevőjével.
  • Érzékeny bőr esetén ajánlott toleranciatesztet végezni a bőr egy kis felületén.

GYIK

Az Illipe vaj alkalmas vízmentes termékekbe is?

Igen, nagyon jól alkalmazható vízmentes receptúrákban, mivel segít szilárdabb és kompaktabb szerkezet kialakításában. Különösen balzsamokba, kenőcsökbe, masszázstömbökbe és szilárd stiftekbe illik.


Az Illipe vaj helyettesítheti a kakaóvajat?

Számos formulában igen, különösen, ha a termék szilárd textúráját szeretné megőrizni. Csere esetén azonban célszerű módosítani a többi zsírfázis-összetevő arányát, mivel a bőrön érzett végső érzet és a termék keménysége kissé eltérhet.


Ez a vaj hajkozmetikumokba is alkalmas?

Igen, különösen tápláló maszkokba, balzsamokba és a hajvégek védelmére szolgáló termékekbe. Hajápolási termékekben segít enyhíteni a szárazság érzetét és elősegíti a hajszál simább megjelenését.


Milyen bőrtípusra használják leggyakrabban az Illipe vajat?

Leggyakrabban száraz, igénybe vett és érettebb bőrre szánt termékekben alkalmazzák, illetve védő receptúrákban olyan területekre, amelyek hajlamosak az érdesedésre, mint a kezek, könyökök vagy sarkak.


Befolyásolja az Illipe vaj a szappan végső keménységét?

Igen, szappanreceptúrákban hozzájárulhat a nagyobb keménységhez és a szappan kompaktabb jellegéhez. Ugyanakkor célszerű figyelemmel kísérni a zsírfázis teljes összetételét is, hogy a végtermék a habzás és a gyengédség szempontjából is kiegyensúlyozott legyen.


Miért kedvelt az Illipe vaj a stift jellegű termékekben?

Mert természetes módon magasabb az olvadáspontja, és segít megőrizni a termék formáját a szokásos kezelés során is. Ennek köszönhetően ajakbalzsamokba, szilárd parfümökbe vagy szilárd testápoló termékekbe is megfelelő.


Ha szeretne többet megtudni a növényi vajak előnyeiről és felhasználásáról, olvassa el cikkünket Növényi vajak a kozmetikában.
Tekintse meg a Handymade.sk kínálatában található további növényi vajakat is.

Paraméterek

INCI
Shorea Stenoptera Seed Butter
CAS-szám
91770-65-9
EK-szám
294-851-7
Mentes
parabének ; tartósítószerek ; etilén-oxid (EO) ; allergén illatanyagok ; GMO-ból származó összetevők ; pálmaolajból származó összetevők ; allergén élelmiszer-összetevők ; alkoholból
Biológiai lebonthatóság
Könnyen lebomló (OECD 301)
Tanúsítások
Vegan
A termék színe
Sárga ; Fehér
Formulációs fázis
Olajos fázis ; Hűtési fázis ; Utólagos hozzáadás
Természetes összetevők indexe (NI ISO 16128)
1,00
Természetes eredetű összetevők indexe (NOI ISO 16128)
1,00
Származási ország
Olaszország
Minőségi osztály
Kozmetikai Minőség
Feldolgozási módszer
Mechanikus sajtolás ; Finomítás ; Filtráció
Alkalmazási terület
Arc ; Haj ; Fejbőr ; Test ; Ajkak
Bio összetevők tartalma (%)
0
Megújuló széntartalom (RCC) (%)
100
Ajánlott feldolgozási hőmérséklet (°C)
< 70
Ajánlott adagolási tartomány (%)
1 - 100
Oldhatóság
Olajban oldódik ; Vízben nem oldódik
Alkalmazás típusa
Leave-on ; Rinse-off
Alkalmas erre
Érzékeny bőr ; Száraz bőr ; Érett bőr ; Minden bőrtípus
Hatások
Anti-Aging ; Hidratálás ; Hajkondicionálás ; Bőrbarrier Helyreállítása ; Regeneráció ; Bőrtáplálás ; Bőrnyugtató hatás

Letölthető fájlok

Kapcsolódó termékek