Vásároljon 100 EUR felett, és a szállítás kedvezményes!

+421 950 333 113info@handymade.hu

EMULGEÁLÓSZEREK

Glyceryl Behenate, 50 g

Kiszerelés50 g100 g500 g1 kg5 kg

A Glyceryl Behenate egy növényi eredetű koemulgeátor, textúraalkotó összetevő és kondicionáló lipid alapanyag , amelyet elsősorban olaj a vízben típusú emulziókhoz szánnak. teljes leírás

ElérhetőségRaktáron · 400 g
CikkszámEM012_50
2590 Ftáfával51 800 Ft/kg

A legalacsonyabb ár az elmúlt 30 napban: 2590 Ft

Termékleírás

A Glyceryl Behenate egy növényi eredetű koemulgeátor, textúraalkotó összetevő és kondicionáló lipid alapanyag, amelyet elsősorban olaj a vízben típusú emulziókhoz szánnak. Ez egy monoészter, amely a dokoza‑savból, más néven behénsavból, és glicerinből képződik.
Az alapanyag növényi eredetű glicerin és növényi eredetű behénsav észterezésével készül. A beszállítói adatok szerint mindkét kiinduló alapanyag repceolajból származik; maga az alapanyag az EU‑ban termesztett repcéből, Brassica napus‑ból készül. A gyártási eljárás magában foglalja az észterezést, a semlegesítést és a töltést. A termék nem tartalmaz hozzáadott szintetikus tartósítószereket, antioxidánsokat, illatanyagokat, színezékeket, oldószereket vagy más deklarált segédkémiai anyagokat; az összetétel szempontjából a jelölés szerint 100 % Glyceryl Behenate.
Kozmetikai formulában a Glyceryl Behenate elsősorban koemulgeátorként, textúraalkotóként, sűrítő lipidkomponensként, emulzióstabilizátorként és a bőr‑ és hajérzetet javító összetevőként kerül felhasználásra. A rövidebb glicerin‑monoészterekhez képest hosszabb lipofil lánccal rendelkezik, ezért hatékonyabban épít struktúrát az emulzióban, növeli a krém teltségét, és gazdagabb, védőbb bőrfilmet alakít ki anélkül, hogy túlzottan ragacsos, nehéz vagy viaszszerű érzetet keltene.
Különösen olyan formulákhoz alkalmas, ahol a cél a gazdagabb textúra, nagyobb stabilitás, selymes érzet, jobb konzisztencia és kellemes védő film elérése. Nem használják önálló fő emulgeátorként klasszikus krémekhez, de nagyon jól támogatja az emulgeálórendszert, és egyes receptekben csökkentheti a további sűrítőanyagok, például a xantángumi szükségességét.


Kulcsfontosságú előnyök

  • Kitűnő koemulgeátor O/V emulziókhoz – támogatja a fő emulgeátort, és segít stabilabb olaj a vízben típusú emulziók létrehozásában.
  • Gazdagabb és teltebb textúra – növeli az emulzió testességét, krémességét és a formula tömörebb jellegét.
  • Erőteljes textúraalkotó hatás – szerkezeti hálót hoz létre az emulzió folytonos fázisában, ezáltal támogatja a viszkozitást és a stabilitást.
  • Selymes érzet tapadósság nélkül – gazdagabb és védőbb karaktert ad a krémeknek, de nem hagy tipikusan nehéz, zsíros vagy viaszos érzetet.
  • Film‑képző hatás – segít finom védőfilmet képezni a bőrön, és javítja az alkalmazás utáni komfortérzetet.
  • Kondicionáló hatás – a bőr‑ és hajérzetet javító komponensként működik, alkalmas a sérült hajra kifejlesztett termékekhez is.
  • Hatékonyabb, mint a rövidebb glicerin‑monoészterek – hosszabb lipofil láncának köszönhetően jobban hozzájárul a gazdag textúrához és a krém szilárdabb szerkezetéhez.
  • Növényi és vegán eredet – nem tartalmaz állati eredetű összetevőket, és vegán formulákhoz is megfelelő.
  • GMO‑mentes és gluténmentes – a beszállítói adatok szerint nem GMO alapanyagokból készül, és nem tartalmaz gluténforrásokat.

Alkalmazási területek

  • tápláló arckrémek gazdagabb, védőbb textúrával,
  • nappali és éjszakai krémek száraz, normál és érett bőrre,
  • testápoló krémek és emulzió típusú testrvajok,
  • kézkrémek, lábkrémek és igénybevett bőrre szánt krémek,
  • védő emulziók kifejezettebb lipid filmmel,
  • arckrémek és testápoló tejek, ha növelni kell a krémességet és a stabilitást,
  • hajkrémek, kiöblítést nem igénylő kondicionálók és kisimító emulziók,
  • hajpakolások és tápláló hajápoló termékek, amelyek a sérült hajra fókuszálnak,
  • napozó és napozás utáni emulziók, amennyiben kompatibilis a teljes fényvédő és aktívanyag‑rendszerrel,
  • természetes irányultságú O/V emulziók növényi olajokkal, vajakkal és nem etoxilezett emulgeátorokkal.

Felhasználás a formulában

  • A műszaki dokumentáció szerint az ajánlott adagolás körülbelül 1,0 % koemulgeátorként történő alkalmazás esetén, és körülbelül 2,0 % koemulgeáló és sűrítő hatás céljából.
  • Elsősorban O/V, azaz olaj a vízben típusú emulziókhoz készült, ahol támogatja az emulgeátort, és javítja a kész emulzió szerkezetét.
  • Oldható a zsírfázisban melegítés és teljes olvadás után.
  • Keverhető növényi olajokkal, növényi vajakkal, viasz jellegű lipidekkel, zsíros alkoholokkal, észterekkel és egyéb lipofil bőrpuhító összetevőkkel.
  • Kompatibilis a szokásos O/V emulgeálórendszerekkel, ahol koemulgeátorként és stabilizáló, szerkezetet adó komponensként működik.
  • Kompatibilis vizes hidratáló anyagokkal, növényi kivonatokkal és aktív összetevőkkel, ha az adott receptúrára vonatkozó ajánlások szerint kerülnek beépítésre.
  • A forró zsírfázishoz kell adagolni, és teljesen el kell olvadnia, mielőtt a vizes fázissal egyesítik.
  • A zsírfázis és a vizes fázis egyesítése után ajánlott a formuláció többi összetevőjével együtt alaposan homogenizálni.
  • Krémekben alkalmazva annyira növelheti a viszkozitást és a teltséget, hogy egyes receptekben csökkentheti a további sűrítőanyag iránti igényt.
  • Olyan formulák esetén, amelyek nagy mennyiségben tartalmaznak szilárd vajakat, viaszokat vagy filmképző lipideket, érdemes az adagolást optimalizálni, hogy a végeredményül kapott emulzió ne legyen túl tömör.
  • Hajápoló formulákban elsősorban emulziós termékekben használják, ahol segít javítani a csúszósságot, a haj kisimítását és a kondicionáló érzetet.
  • Javasolt a lehűlési fázisban (40 °C alatti hőmérsékleten) csak a hőérzékeny aktívanyagokat, tartósítórendszereket, illatkompozíciókat és illóolajokat hozzáadni; maga a Glyceryl Behenate a felmelegített zsírfázisba kerül beépítésre.

Biztonság és tárolás

  • Az alapanyag a CLP rendelet szerint nem minősül veszélyesnek.
  • Az alapanyaggal végzett munka során javasolt tiszta eszközök használata és a szokásos kozmetikai gyártási higiéniai szabályok betartása.
  • A koncentrált alapanyag feldolgozása közben kerülni kell a szemmel és bőrrel való érintkezést; szembe jutás esetén óvatosan öblítse vízzel.
  • Por vagy morzsalékos forma kezelésekor kerülni kell a por belégzését és a részecskék túlzott felkavarását.
  • A víztartalmú kész formulát az összreceptúrának megfelelően megfelelően tartósítani kell.
  • Száraz helyen, jól lezárva, közvetlen napsugárzástól, hőtől és UV‑sugárzás forrásaitól védve tárolandó.
  • Hűvös, jól szellőző helyen, erős oxidálószerektől, erős savaktól és erős lúgoktól távol tartandó.
  • A beszállítói adatok szerint a terméket nem éri sugárkezelés, és nem tartalmaz felhasznált vagy keletkező nanorészecskéket.

GYIK

Helyettesítheti‑e a Glyceryl Behenate a Glyceryl Stearate‑ot egy krémben?

Bizonyos receptekben betölthet hasonló koemulgeáló funkciót, de nem közvetlen 1 : 1 arányú helyettesítő. A Glyceryl Behenate hosszabb lipofil lánccal rendelkezik, ezért általában gazdagabb struktúrát, erősebb filmet és tömörebb érzetet hoz létre, mint a Glyceryl Stearate.


Alkalmas‑e a Glyceryl Behenate fő emulgeátornak?

Nem, fő feladata az emulgeátor támogatása, a textúra módosítása és az emulzió stabilizálása. Megbízható emulzióhoz megfelelő fő emulgeátort kell alkalmazni, és a Glyceryl Behenate‑ot koemulgeátorként kell hozzáadni.


Miért lesz a kapott krém szilárdabb a Glyceryl Behenate használata után?

A Glyceryl Behenate segít belső lipidstruktúrát létrehozni az emulzióban. Ez a struktúra növeli a viszkozitást, javítja az alakmegtartást, és teltebb karaktert ad a krémnek, különösen zsíros alkoholokkal, vajakkal vagy gazdagabb olajokkal kombinálva.


Alkalmas‑e könnyű arctejekbe is?

Igen, de könnyű tejekben inkább alacsonyabb adagolás mellett használják. A magasabb mennyiség nagymértékben növelheti a tömörséget, és a termék könnyű jellegét krémesebbé, táplálóbbá változtathatja.


Alkalmas‑e a Glyceryl Behenate vegán kozmetikumba?

Igen, a beszállítói adatok szerint nem tartalmaz állati eredetű összetevőket, és a gyártás, illetve csomagolás során sem kerül kapcsolatba állati anyagokkal. A végtermék vegánként való jelölhetősége azonban a teljes receptúrától függ.


Használható‑e vízmentes balzsamokban?

Technológiai szempontból beépíthető a vízmentes balzsamok zsírfázisába, de a legkifejezettebb előnye emulziókban érvényesül. Vízmentes termékben inkább viaszos‑lipid textúraalkotó összetevőként fog viselkedni, nem pedig koemulgeátorként.


Tekintse meg a Handymade.sk kínálatában szereplő további emulgeátorokat és koemulgeátorokat is.

Paraméterek

INCI
Glyceryl Behenate
CAS-szám
30233-64-8
EK-szám
250-097-0
A termék színe
Fehér
Származási ország
Németország
Minőségi osztály
Kozmetikai minőség
Feldolgozási módszer
Észteresítés
Megjelenés
Por
Formulációs fázis
Olajos fázis
HLB-érték
2
Ionos jelleg
Nemionos
Alkalmazási terület
ArcHajTest
Ajánlott feldolgozási hőmérséklet
> 75 °C
Ajánlott adagolási tartomány
1 – 2 % %
Alkalmazás típusa
Leave-onRinse-off
Biológiai lebonthatóság
Könnyen lebomló (OECD 301)
Természetes összetevők indexe (NI ISO 16128)
0,00
Természetes eredetű összetevők indexe (NOI ISO 16128)
1,00

Termékdokumentáció

CoAAnalitikai tanúsítvány
gyártási tétel: EVI0003248PDF ↓
TDSMűszaki adatlap
Fizikai paraméterek és feldolgozásPDF ↓
SDSBiztonsági adatlap
A megvásárolt termékekhez érhető el —
Összes letöltése (ZIP)

2 PDF-fájl egy archívumban

ÉRTÉKELÉSEK

Ellenőrizve a vásárlók által.

Még nincs értékelés.

Értékelést csak kézbesített rendeléssel rendelkező vásárlók írhatnak.