Lauryl Glucoside, 5 kg

Lauryl Glucoside, 5 kg

A lauril-glükozid egy nemionos cukor tenzid az alkil-poliglükozidok (APG) csoportjából. Kondenzációval (glükozidálással) állítják elő glükózból (általában kukor... teljes leírás

Raktáron:
37 db
Termékkód:
TEN080_5000
Minőségét megőrzi:
05/2027
Gyártási tétel:
W-111233A

24 700 Ft áfával

4 940 Ft / kg
SKLADOM db

A termék további változatai

3 400 Ft (6 800 Ft / kg)
SKLADOM db
5 520 Ft (5 520 Ft / kg)
SKLADOM db
44 600 Ft (4 460 Ft / kg)
SKLADOM db
1 490 Ft (7 450 Ft / kg)
SKLADOM db

Termékleírás


A lauril-glükozid egy nemionos cukor tenzid az alkil-poliglükozidok (APG) csoportjából. Kondenzációval (glükozidálással) állítják elő glükózból (általában kukorica- vagy búzakeményítőből) és lauril-alkoholból (C12, gyakran kókusz/pálma eredetű), amelynek eredménye különböző polimerizációs fokú lauril-glükozidok keveréke.
Mosótermékekben kímélő, jól biológiailag lebontható tenzidként keresett, „sulfate-free” formulákhoz alkalmas. Képes gazdag habot képezni, más tenzidekkel kombinálva javítja a tisztítóhatást, és gyakran ko-tenzidként is használják a habképződés és a habtartósság növelésére.
Leggyakrabban viszkózus folyadék/paszta formájában, magasabb aktívanyag-tartalommal kerül forgalomba.


Fő előnyök

  • Nemionos „cukor” tenzid – alkalmas sulfate-free receptúrákhoz.
  • Kímélőbb mosási profil – gyakran jobban tolerálható, mint az erős anionos tenzidek (mindig az egész rendszertől függ).
  • Gazdag hab és jó habtartósság, különösen amfoter tenzidekkel kombinálva.
  • Jó kompatibilitás – működik anionos, amfoter és egyéb nemionos tenzidekkel.
  • Biológiai lebonthatóság – az APG tenzideket gyakran előnyben részesítik ökológia-orientált formulákban.

Alkalmazási területek

  • Samponok és kímélő hajmosó gélek (különösen „sulfate-free”).
  • Tusfürdők és folyékony szappanok krémes habbal.
  • Arctisztító gélek és habok (leöblítendő, rinse-off) – megfelelő pH-beállítás és tenzidkeverék mellett.
  • Gyermek tisztálkodó termékek (sampon/gél) – kímélő tenzidrendszerekben.
  • Habfürdő és olyan termékek, ahol a habképződést és habtartósságot szeretné növelni.

Felhasználás formulában

  • Oldhatóság: vízben oldódik (általában koncentrált, viszkózus folyadék/paszta formájában szállítják); olajokban nem oldódik.
  • Kevertethető: anionos és amfoter tenzidekkel (pl. betainok, amfoacetátok) – gyakran javítja a habot és a kímélő jelleget; tiszta APG rendszerekben a tisztítóhatás „kímélőbb” lehet, ezért a teljesítményt a tenzidek kombinációjával hangolják.
  • Kompatibilis: humektánsokkal (glicerin, propanediol), tenzidrendszerekhez való polimer sűrítőkkel és megfelelő illat-solubilizerekkel; az átlátszóságot és viszkozitást a konkrét receptúrában kell tesztelni.
  • Adagolás (tájékoztató jellegű): fő vagy másodlagos tenzidként használják.
  • Technológiai tipp: a lauril-glükozid gyakran nagyon viszkózus – a könnyebb bedolgozás érdekében célszerű a víz egy részével előhígítani, vagy a már előkészített vizes fázishoz adni keverés közben; sóval történő sűrítésnél óvatosan kell eljárni, mivel az APG rendszerek másként viselkednek, mint a klasszikus szulfát bázisok.

Biztonság és tárolás

  • Kozmetikai felhasználásra szánt alapanyag; kerülje a szemmel és nyálkahártyával való érintkezést.
  • Tenzidekkel való munka során használjon megfelelő védőeszközöket; kerülje aeroszol képződését és a fölösleges habosodást keverés közben.
  • Jól zárható csomagolásban, száraz helyen, közvetlen napfénytől és hőforrásoktól távol tárolandó.
  • Ha az alapanyag alacsonyabb hőmérsékleten túl sűrű vagy zavaros, enyhe temperálás és átkeverés segít (túlmelegítés nélkül).

Fizikai tulajdonságok

  • Kinézet: viszkózus folyadék vagy paszta; színe átlátszótól sárgásig terjedhet (a szállítmánytól függően).
  • Jellem: nemionos APG tenzid – gyakran gazdag habot ad, de a késztermékek viszkozitása a tenzidkeveréktől függ.
  • Az olyan adatok, mint az aktívanyag-tartalom, sűrűség és a szállított termék pontos pH-ja a mellékelt műszaki adatlap hiányában nem állnak rendelkezésre.

GYIK

Miért nehezebb néha a lauril-glükozidot besűríteni, mint a szulfát bázisokat?

Az APG tenzidek micelláris szerkezete eltérő, ezért a klasszikus „sóval” történő sűrítés, mint SLES esetében, nem feltétlenül működik. Gyakran segít egy amfoter tenziddel való kombináció, polimer sűrítő alkalmazása vagy a tenzidarany módosítása.


Alkalmas a lauril-glükozid nagyon érzékeny vagy gyermekbőrre is?

Gyakran használják kímélő receptúrákban, de a végső kímélőség az egész tenzidkeveréktől, a pH-tól, az illatosítástól és a tartósítástól függ. Érzékeny bőrre szánt termékeknél célszerű minimalizálni az illatanyagot, és a kész formulát tesztelni.


Készíthető vele áttetsző tusfürdő?

Igen, de az átlátszóság érzékeny az illatosításra, a szolubilizálásra, a tenzidaranyra és a pH-ra. Zavarosodás esetén segíthet a solubilizer módosítása, az illatanyag csökkentése vagy a ko-tenzid és a sűrítőrendszer megváltoztatása.


Miért képződik sok hab a hozzáadásakor, és miért nehéz kimérni?

A lauril-glükozid erősen felületaktív és egyben viszkózus. Segít lassan dolgozni, az alapanyagot a víz egy részével előhígítani, és úgy keverni, hogy a levegőbevitel minimális legyen (alacsonyabb fordulatszám, a keverőfej a folyadék szintje alatt).


Fokozhatja a lauril-glükozid a haj „csikorgó” érzetét?

Egyes keverékekben „tisztább” hatást kelthet, és kevesebb csúszós filmet hagyhat a hajon. Segít amfoter tenzid, kondicionáló polimerek hozzáadása, illetve a pH beállítása és az aktív tenzidek összarányának csökkentése.


Tekintse meg a Handymade.sk kínálatában található további tenzideket is.

Paraméterek

INCI
Lauryl Glucoside
Mentes
parabének ; tartósítószerek ; etilén-oxid (EO) ; formaldehid és formaldehid-leadó anyagok ; szulfátok ; PEG ; EDTA ; szilikonok
Biológiai lebonthatóság
Könnyen lebomló (OECD 301)
Tanúsítások
Vegan
A termék színe
Sárga
Funkció a formulában
Koemulgeálószer ; Habképző anyag ; Szolubilizáló ; Tenzid
Formulációs fázis
Vizes fázis ; Utólagos hozzáadás
HLB-érték
13
Természetes összetevők indexe (NI ISO 16128)
1,00
Természetes eredetű összetevők indexe (NOI ISO 16128)
1,00
Ionos jelleg
Nemionos
Származási ország
Európai Unió
Minőségi osztály
Kozmetikai Minőség
Feldolgozási módszer
Kémiai szintézis
Alkalmazási terület
Arc ; Haj ; Fejbőr ; Test ; Kéz ; Intim higiénia
Ajánlott feldolgozási hőmérséklet (°C)
< 80
Ajánlott adagolási tartomány (%)
5 - 30
A formuláció ajánlott pH-tartománya
4 - 10
Oldhatóság
Részben oldódik alkoholban ; Vízzel elegyíthető
Alkalmazás típusa
Leave-on ; Rinse-off
Alkalmas erre
Érzékeny bőr ; Baba bőrére ; Minden bőrtípus

Letölthető fájlok

Kapcsolódó termékek