Ciprus illóolaj 100 ml

Ciprus illóolaj 100 ml

A ciprus illóolajat szinte minden bőrtípus értékelni fogja gyulladáscsökkentő, gombaellenes és vírusellenes tulajdonságai miatt. A ciprus illóolajra fás és föld... teljes leírás

Raktáron:
10 db
Termékkód:
EON019_100
Minőségét megőrzi:
12/2026
Gyártási tétel:
LOT0015153

10 500 Ft áfával

SKLADOM db

A termék további változatai

Termékleírás


A ciprus illóolajat szinte minden bőrtípus értékelni fogja gyulladáscsökkentő, gombaellenes és vírusellenes tulajdonságai miatt. A ciprus illóolajra fás és földes tónusok jellemzőek, és jól kombinálható hidratáló vagy gyulladáscsökkentő összetevőkkel a kozmetikai termékekben. Alkalmazást nyer különböző olajat tartalmazó készítményekben – az illóolajat soha ne vigye fel hígítatlanul a bőrre, mindig vivőolajhoz adja.

Zsírtalanító tulajdonságai miatt a ciprus illóolaj különösen alkalmas zsíros bőr ápolására. Ugyanakkor enyhén szárító hatású lehet, ezért ne kombinálja alkoholt, retinolt vagy alkoholbázisú összetevőket tartalmazó termékekkel. Az egyes terméktípusokra vonatkozó maximálisan ajánlott adagolást például az IFRA-szabványokban találja meg, az adagolás általában legfeljebb 1 %.

Az illóolajokat inhalálásra vagy az Ön kozmetikai termékeibe használja, bármilyen márkájú illóolaj fogyasztását nem ajánljuk.

Az illóolajok, más néven éterikus olajok, természetes aromás anyagok, amelyek a növények különböző részeiből származnak – törzsekből, gyökerekből, magvakból, virágokból, levelekből stb. Jellegzetes illatot kölcsönöznek a növényeknek, emellett védő hatással is rendelkeznek. Kémiai összetételük meglehetősen bonyolult. Az illóolajokat a növényekből leggyakrabban desztillációval, extrakcióval vagy préseléssel nyerik. Az illóolajok nagyon koncentráltak, és közvetlenül a bőrre csak hordozó növényi olajokkal (mandula-, sárgabarack-, jojobaolaj stb.) való hígítás után használják. Kivételt csak a teafa és a levendula illóolaja képez, amelyeket közvetlenül is alkalmazhat.

Az olajokkal való munka során használjon megfelelő védőeszközöket.

Az illóolajok zsíroldékonyak, ezért ha olaj- és vajmentes készítményekben szeretné felhasználni őket, használjon oldószert / szolubilizátort.

Tudja, mennyi az illóolajok élettartama, hogyan kell őket helyesen tárolni, illetve mely illóolajokat érdemes kombinálni? Mindent az illóolajokról elolvashat a blogunkon.

Paraméterek

INCI
Cupressus Sempervirens Leaf Oil
Mentes
parabének ; tartósítószerek ; etilén-oxid (EO) ; GMO-ból származó összetevők ; pálmaolajból származó összetevők ; alkoholból
Tanúsítások
Vegan
A termék színe
Sárga
Funkció a formulában
Aktív hatóanyag ; Illatanyag-összetevő
Formulációs fázis
Olajos fázis ; Hűtési fázis ; Utólagos hozzáadás
Természetes összetevők indexe (NI ISO 16128)
1,00
Természetes eredetű összetevők indexe (NOI ISO 16128)
1,00
Származási ország
Spanyolország
Minőségi osztály
Kozmetikai Minőség
Feldolgozási módszer
Gőzdesztilláció
Alkalmazási terület
Arc ; Haj ; Fejbőr ; Test
Bio összetevők tartalma (%)
0
Megújuló széntartalom (RCC) (%)
100
Ajánlott feldolgozási hőmérséklet (°C)
< 40
Oldhatóság
Olajban oldódik ; Alkoholban oldódik ; Vízben nem oldódik
Alkalmazás típusa
Leave-on ; Rinse-off
Alkalmas erre
Zsíros bőr ; Érett bőr ; Zsírosodásra hajlamos haj
Hatások
Antimikrobiális Hatás ; Gyulladáscsökkentő Hatás ; Hűsítő hatás ; Bőrnyugtató hatás ; Adsztringens hatás

Letölthető fájlok

Kapcsolódó termékek