Növényi vaj, sheavaj, finomítatlan 2,5 kg

Növényi vaj, sheavaj, finomítatlan 2,5 kg

Finomítatlan sheavaj a Vitellaria paradoxa terméseinek magjaiból készül. A betakarítás után a magokat hagyományos vagy mechanikus módon dolgozzák fel, majd a zs... teljes leírás

Raktáron:
73 csom.
Termékkód:
BUT102_2,5

15 000 Ft áfával

SKLADOM csom.

A termék további változatai

1 210 Ft (12 Ft / db)
SKLADOM db
2 020 Ft (8 080 Ft / kg)
SKLADOM db
6 480 Ft (6 480 Ft / kg)
SKLADOM db
126 000 Ft (5 040 Ft / kg)
SKLADOM db
52 600 Ft
SKLADOM csom.

Termékleírás


Finomítatlan sheavaj a Vitellaria paradoxa terméseinek magjaiból készül. A betakarítás után a magokat hagyományos vagy mechanikus módon dolgozzák fel, majd a zsírfázist finomítás nélkül választják le, így a vaj megőrzi természetes karakterét, színét, textúráját és kísérő anyagait. Éppen a minimális feldolgozás az oka annak, hogy a finomítatlan sheavaj keresett alapanyag a száraz, igénybe vett és diszkomfort érzetű bőrre szánt természetes kozmetikumok gyártásában.
A kozmetikai formulákban elsősorban puhító, védő és tápláló hatása miatt értékelik. A bőrön kellemes védőfilmet képez, javítja a komfortérzetet szárazság esetén, és hozzájárul a bőr puha, rugalmas érzetéhez az alkalmazás után. Ugyanakkor számolni kell azzal, hogy ennek a vajnak jellegzetes, a finomítatlan sheavajra tipikus, erőteljes illata van, ami az alapanyag természetes tulajdonsága, és befolyásolhatja a késztermék végső illatprofilját.

Kulcsfontosságú előnyök

  • Intenzíven puhítja és zsírozza a száraz, érdes és igénybe vett bőrt.
  • Támogatja a bőr védőgátját, és csökkenti a feszülő érzést.
  • Természetesen jelen lévő elszappanosíthatatlan frakciót tartalmaz, amelyet nagyra értékelnek az ápoló kozmetikumokban.
  • Testességet, táplálást és védő jelleget ad a formuláknak.
  • Alkalmas a testbőr, a kéz, az ajkak és a hajvégek ápolására.
  • Vízmentes kozmetikumokban javítja a termék állagát és kenhetőségét.

Alkalmazási területek

  • testvajak és habosított testvajak
  • ajakbalzsamok és védő stiftek
  • kéz-, láb- és száraz bőrfelületekre szánt krémek
  • tápláló arcbalzsamok és testbalzsamok
  • regeneráló kenőcsök és masszázsbalzsamok
  • hideg eljárással készített szappanok
  • hajpakolások és tápláló hajbalzsamok
  • védő téli kozmetikumok

Felhasználás a formulában

  • A sheavaj keverhető növényi olajokkal, viaszokkal, észterekkel és más növényi vajakkal.
  • Kompatibilis az emulziók olajfázisával és a vízmentes formulákkal.
  • Leggyakrabban az olajfázisba dolgozzák be, ahol befolyásolja a tápláló hatást és a termék végső konzisztenciáját.
  • Gyártás során kíméletes melegítést ajánlott alkalmazni, hogy az alapanyag természetes karaktere fölöslegesen ne változzon meg.
  • Sűrűbb termékekben a receptúra jelentős részét képezheti, könnyebb emulziókban folyékony olajokkal kombinálják a finomabb bőrérzet érdekében.
  • Parfümözéskor figyelembe kell venni jellegzetes, természetes illatát, különösen akkor, ha enyhén illatosított termékeket készítünk.
  • A csúszási tulajdonság javítása és a nehezebb bőrérzet csökkentése érdekében gyakran könnyebb olajokkal vagy szárazabb észterekkel kombinálják.

Fizikai tulajdonságok

  • Félszilárd–szilárd növényi vajról van szó, amely a bőrrel érintkezve fokozatosan megolvad.
  • Színe természetes módon krémszínűtől a világossárgáig terjed, és a tételek között enyhén eltérhet.
  • Erőteljes, természetes illata van, amely a finomítatlan sheavajra jellemző.
  • Befolyásolja a kész formula szilárdságát, textúráját és okkluzív jellegét.

Biztonság és tárolás

  • Száraz helyen, jól lezárva, közvetlen fénytől védve tárolja.
  • Védje a magas hőmérséklettől és az ismételt túlmelegítéstől.
  • Mintavételkor ügyeljen a tisztaságra, hogy ne szennyezze az alapanyagot.
  • Illatosított termékek gyártásakor mindig ellenőrizze, hogyan viselkedik a vaj természetes illata az illatkomponenssel kombinálva.
  • Nagyobb tétel előállítása előtt ajánlott próbamintát készíteni a formulából.

GYIK

Miért változhat a sheavaj konzisztenciája a hőmérséklettől függően?

A természetes növényi zsírok nagyon érzékenyen reagálnak a környezeti hőmérsékletre. Hűvösebb környezetben a vaj keményebb, magasabb hőmérsékleten puhul, és ismétlődő hőmérséklet-változások esetén a szerkezete kevésbé homogénné válhat.


Alkalmas-e a finomítatlan sheavaj illatanyag nélküli termékekbe is?

Igen, de számolni kell azzal, hogy természetes illata az elkészült termékben is érezhető lesz. Illatanyag nélküli termékekben ezért jobban érvényesül magának az alapanyagnak az autentikus karaktere.


Miért kombinálják gyakran a sheavajat más olajokkal?

A folyékony olajokkal való kombináció lehetővé teszi a kenhetőség, a felszívódás és a végső bőrérzet jobb beállítását. Így a formuláló az előirányzott felhasználásnak megfelelően sűrűbb vagy épp ellenkezőleg, könnyebb terméket tud készíteni.


Alkalmas-e a sheavaj a hajvégek ápolására is?

Igen, kis mennyiségben száraz és igénybe vett hajvégekre is használható, különösen balzsamokban, maszkokban vagy vízmentes védőtermékekben.


Mit jelent az, hogy finomítatlan vajról van szó?

Azt jelenti, hogy az alapanyag nem esett át olyan finomítási folyamaton, amely jelentősebben módosítaná természetes illatát, színét és karakterét. Ennek köszönhetően közelebb marad eredeti formájához.


A finomítatlan sheavaj megfelelő választás lehet téli kozmetikumokba is?

Igen, védő és tápláló jellege miatt nagyon kedvelt a hidegre, szélre és a bőr fokozott terhelésére szánt termékekben.


Tekintse meg a Handymade.sk kínálatában található további növényi vajakat is.

Paraméterek

INCI
Butyrospermum Parkii Butter
CAS-szám
194043-92-0 / 91080-23-8
EK-szám
293-515-7
Mentes
parabének ; tartósítószerek ; etilén-oxid (EO) ; allergén illatanyagok ; GMO-ból származó összetevők ; pálmaolajból származó összetevők ; alkoholból
Biológiai lebonthatóság
Könnyen lebomló (OECD 301)
Tanúsítások
Vegan
A termék színe
Bézs ; Fehér
Funkció a formulában
Aktív hatóanyag ; Bőrpuhító
Formulációs fázis
Olajos fázis ; Hűtési fázis
Természetes eredetű összetevők indexe (NOI ISO 16128)
1
Származási ország
Ghána
Minőségi osztály
Kozmetikai Minőség
Feldolgozási módszer
Mechanikus sajtolás ; Szárítás ; Filtráció
Alkalmazási terület
Arc ; Haj ; Fejbőr ; Test ; Ajkak
Bio összetevők tartalma (%)
0
Ajánlott feldolgozási hőmérséklet (°C)
< 60
Ajánlott adagolási tartomány (%)
1 - 100
Oldhatóság
Olajban oldódik ; Vízben nem oldódik
Alkalmazás típusa
Leave-on ; Rinse-off
Alkalmas erre
Érzékeny bőr ; Száraz bőr ; Problémás bőr ; Érett bőr ; Normál bőr ; Száraz haj ; Károsodott haj ; Baba bőrére ; Minden bőrtípus
Hatások
Anti-Aging ; Antioxidáció ; Hidratálás ; Bőrbarrier Helyreállítása ; Ránccsökkentés ; Regeneráció ; Atópiás Bőr Ápolása ; Rugalmasság Javítása ; Bőrtáplálás ; Bőrnyugtató hatás

Letölthető fájlok

Kapcsolódó termékek