Elemi illóolaj, 1 l

Elemi illóolaj, 1 l

Az elemi olajnak tömjénre emlékeztető, fűszeres illata van, amely finom és enyhén citrusos. Ennek a trópusi fának a gyantáját a Fülöp-szigeteken gyűjtik és dolg... teljes leírás

Raktáron:
1 db
Termékkód:
EON015_1
Minőségét megőrzi:
12/2028
Gyártási tétel:
22328

205 700 Ft áfával

205 700 Ft / l
SKLADOM db

A termék további változatai

3 070 Ft (307 000 Ft / l)
SKLADOM db
22 900 Ft (229 000 Ft / l)
SKLADOM db
107 500 Ft (215 000 Ft / l)
SKLADOM db

Termékleírás


Az elemi olajnak tömjénre emlékeztető, fűszeres illata van, amely finom és enyhén citrusos. Ennek a trópusi fának a gyantáját a Fülöp-szigeteken gyűjtik és dolgozzák fel. Betakarítás után gőzdesztilláción megy keresztül.

Az elemi illóolajat már az ókori egyiptomiak is ismerték, akik a holttestek konzerválására használták. Ma a hegek kezelésére és a bőr védelmére használják, segít enyhíteni a ráncokat, valamint tehermentesíteni az izomfeszültséget.


Minden szállított alapanyag kozmetikai minőségű, belső használatra alkalmatlan. Kezelésükkor használjon megfelelő védőeszközöket.

 

MIK AZ ILLÓOLAJOK?

 

Az illóolajok, más néven éterikus olajok természetes aromás anyagok, amelyek a növények különböző részeiből származnak – törzsekből, gyökerekből, magokból, virágokból, levelekből stb. Jellegzetes illatot adnak a növényeknek, és ezen felül gyógyító és védő hatással is rendelkeznek. Nagyon pozitívan hatnak a tünetekre fizikai, érzelmi vagy mentális szinten. 

Kémiai összetételük meglehetősen bonyolult. Az illóolajokat a növényekből leggyakrabban desztillációval, extrakcióval vagy sajtolással nyerik. Az illóolajok erősen koncentráltak, és közvetlenül a bőrre csak hordozó növényi olajokkal (mandula-, sárgabarackmag-, jojobaolaj stb.) való hígítás után használhatók. Kivételt csak a teafa- és a levendula illóolaj képez, amelyeket közvetlenül is alkalmazhat.

Az illóolajokat inhalálásra vagy kozmetikai termékeihez használja, bármilyen márkájú illóolaj fogyasztását nem ajánljuk.

Az illóolajok zsíroldékonyak, ezért ha olyan termékekben szeretné használni őket, amelyek nem tartalmaznak olajokat és vajakat, használjon oldószert /szolubilizátort/.

 

HOGYAN HASZNÁLJAM AZ ILLÓOLAJT?

 

Kozmetikumok és szappanok készítése – a szükséges illóolaj-mennyiség a konkrét recepttől és az előállított mennyiségtől függ.
Inhalálás, gőzölés – csepegtessen néhány csepp illóolajat aromalámpába, diffúzorba vagy forró vízzel teli edénybe.
Fürdő – keverje el az olajcseppeket egy bázisolajban /kókusz-, olívaolaj.../, 1 dl tejben vagy egy teáskanál mézben, ezt a keveréket öntse a kádba. Az önmagukban használt illóolajok vízben nem oldódnak, a cseppek a felszínen úsznának.
Masszázs – hidegen sajtolt növényi olajhoz (kb. 50 ml) adjon néhány csepp illóolajat, és jól keverje el. Kellemes masszázst.
Szauna – a tűlevelűek, rozmaring, eukaliptusz, zsálya, menta vagy citrusos illatok közül választhat. A cseppek mennyisége a szauna méretétől és az Ön ízlésétől függ.

Az illóolajokat szívesen használják még bőrápolásban, helyi borogatásoknál, hajpakolásokban, szájápolásban...

Tudja, milyen az illóolajok élettartama, hogyan kell őket helyesen tárolni, illetve mely illóolajokat érdemes kombinálni? Mindent az illóolajokról elolvashat blogunkon: blog.

 

Paraméterek

INCI
Canarium Luzonicum Gum Oil; CANARIUM LUZONICUM GUM OIL
CAS-szám
8023-89-0
Mentes
parabének ; tartósítószerek ; etilén-oxid (EO) ; GMO-ból származó összetevők ; pálmaolajból származó összetevők ; alkoholból
Tanúsítások
Vegan
A termék színe
Sárga ; Színtelen
Funkció a formulában
Aktív hatóanyag ; Illatanyag-összetevő
Formulációs fázis
Olajos fázis ; Hűtési fázis ; Utólagos hozzáadás
Természetes összetevők indexe (NI ISO 16128)
1,00
Természetes eredetű összetevők indexe (NOI ISO 16128)
1,00
Származási ország
Fülöp-szigetek
Minőségi osztály
Kozmetikai Minőség
Feldolgozási módszer
Gőzdesztilláció
Alkalmazási terület
Arc ; Haj ; Fejbőr ; Test
Bio összetevők tartalma (%)
0
Megújuló széntartalom (RCC) (%)
100
Ajánlott feldolgozási hőmérséklet (°C)
< 40
Oldhatóság
Olajban oldódik ; Alkoholban oldódik ; Vízben nem oldódik
Alkalmazás típusa
Leave-on ; Rinse-off
Alkalmas erre
Érzékeny bőr ; Száraz bőr ; Érett bőr
Hatások
Antimikrobiális Hatás ; Gyulladáscsökkentő Hatás ; Hűsítő hatás ; Bőrnyugtató hatás ; Adsztringens hatás

Letölthető fájlok

Kapcsolódó termékek