ÚJDONSÁGOK A KÍNÁLATUNKBAN!
Nakúp ešte za 23,50€a dopravu máš zadarmo
Még nincs fiókja nálunk?
A semleges MCT olaj Caprylis 60/40 egy könnyű, stabil és érzékszervileg nagyon kellemes észterezett olaj közepes szénláncú zsírsavak trigliceridjei alapján. Növ... teljes leírás
1 620 Ft áfával
A semleges MCT olaj Caprylis 60/40 egy könnyű, stabil és érzékszervileg nagyon kellemes észterezett olaj közepes szénláncú zsírsavak trigliceridjei alapján. Növényi zsírok feldolgozásával nyerik, amelyek gazdagok kaprilsavban és kaprinsavban, leggyakrabban kókuszolajból vagy pálmamagolajból; a zsírsavakat frakcionálják, tisztítják, majd glicerinnel észterezik, így jönnek létre a végső kapril-/kaprin-trigliceridek.Kozmetikai formulában semleges vivőolajként, könnyű emolliensként, diszpergáló komponensként és stabil lipidfázisként használják. A klasszikus növényi olajokhoz képest nagyon alacsony a kísérőanyag-tartalma, szinte semleges az illata, világos a megjelenése és magas az oxidatív stabilitása. Nem hagy nehéz zsíros filmet, jól eloszlatható, és segít javítani a kozmetikai készítmények csúszó érzetét, selymességét és komfortját.A 60/40 jelölés a közepes szénláncú zsírsavak tipikus arányát fejezi ki, körülbelül 60 % C8 kaprilsav és 40 % C10 kaprinsav. Ennek az összetételnek köszönhetően a Caprylis alkalmas modern formulákba, ahol könnyű, nem zsíros érzetre, jó kenhetőségre és a lipidfázis magas stabilitására van igény.
Az MCT olaj főként közepes szénláncú zsírsavak trigliceridjeiből áll, míg a hagyományos növényi olajok természetüknél fogva szélesebb spektrumú zsírsavakat és kísérőanyagokat tartalmaznak. Ennek köszönhetően az MCT olaj könnyebb, semlegesebb és stabilabb.
Igen, megfelelő mennyiségben a zsírosabb bőrre szánt könnyebb formulákban is alkalmazható, mivel szárazabb, kevésbé zsíros érzetet ad, mint sok klasszikus olaj. A végső eredmény azonban a teljes receptúrától függ.
Részben vagy teljes mértékben helyettesítheti az olajfázis hányadát, ha a cél egy könnyebb és semlegesebb termék. Számolni kell azonban azzal, hogy nem biztosítja ugyanazt a természetes kísérőanyag-profilt, mint a sajtolt növényi olajok.
Igen, stabil olajos alapként használható szárított növényi anyagok macerálására. Semleges illatának és jó stabilitásának köszönhetően különösen ott előnyös, ahol a vivőolaj nem változtathatja meg jelentősen a macerátum illatát vagy színét.
A testes növényi olajokhoz képest könnyebbnek hat, és gyorsabban eloszlatható. A bőrön maradó film finomabb és kevésbé nehéz, bár a pontos érzet az adagolástól és az egyéb összetevőkkel való kombinációtól függ.
Igen, hajolajokban, hajvégszérumokban és kiöblítést nem igénylő készítményekben használják, ahol segít javítani a csúszást, fényt és kenhetőséget a haj jelentős elnehezítése nélkül.