Kokum vaj, finomított, 2,5 kg

Kokum vaj, finomított, 2,5 kg

A kokum vaj (Kokum butter) a piacon elérhető növényi vajak közül az egyik legstabilabb és egyben legkeményebb. Ennek ellenére különösen néz ki – meglehetősen mo... teljes leírás

Raktáron:
6 db
Termékkód:
BUT521_2,5

30 500 Ft áfával

SKLADOM db

A termék további változatai

7 650 Ft (15 300 Ft / kg)
SKLADOM db
13 700 Ft (13 700 Ft / kg)
SKLADOM db
2 220 Ft (22 200 Ft / kg)
SKLADOM db

Termékleírás


A kokum vaj (Kokum butter) a piacon elérhető növényi vajak közül az egyik legstabilabb és egyben legkeményebb. Ennek ellenére különösen néz ki – meglehetősen morzsálódó és szürkés árnyalata van, szinte semmilyen illata nincs. Az indiai Garcinia indica fa gyümölcsmagjaiból származik.

A kozmetikumok gyártásában nagyon kedvelt, mert szobahőmérsékleten szilárd marad, de a bőrrel érintkezve olvadni kezd, bár csak enyhén. A kakaóvaj helyettesítőjeként is használják csokoládék gyártásánál. Fiatalító hatású és kifejezett hidratáló tulajdonságokkal rendelkezik.

Egységes triglicerid-összetétele jellemzi (akár 80 % SOS – stearic-oleic-stearic trigliceridet tartalmaz). Segít megelőzni a bőr kiszáradását, gyógyítja a repedezett bőrt és segít a fekélyek kezelésében. Nem komedogén, így nem tömíti el a pórusokat. Segít stabilizálni az emulziókat. Magas oxidatív stabilitással rendelkezik. Olvadáspont: 35 - 40 °C.

Felhasználni különböző kozmetikai termékekben tudja. Hideg eljárással készített szappanok gyártásánál legfeljebb 5-10 %-ot használjon (a magas sztearinsavtartalom jelentősen felgyorsítja a trace kialakulását). Ugyanezen okból ne lépje túl az 5 %-os határt testápolók és kondicionálók készítésekor (ideálisan 1-3 %). Testvajak és balzsamok esetén 5 % és annál több is használható. Kiválóan kombinálható méh- és kandelillaviasz valamint mindenféle olaj felhasználásával.

A termék minőségére vonatkozó részletesebb információkat a minősítési jegyzőkönyvben találja, amelyet minden új gyártási tétellel frissítünk.

Minden szállított alapanyag kozmetikai minőségű, belső használatra nem alkalmas. Kezeléskor használjon megfelelő védőeszközöket. 

Tudja, mi is tulajdonképpen a növényi vaj, miből áll, milyen minőségi paraméterek fontosak a vaj kiválasztásakor, illetve milyen előkészítési és feldolgozási formákkal találkozhat a piacon? Látogassa meg blogunkat, és tudjon meg többet: RASTLINNÉ MASLÁ V KOZMETIKE

 

Paraméterek

INCI
Garcinia Indica Seed Butter
Mentes
tartósítószerek ; etilén-oxid (EO) ; allergén illatanyagok ; GMO-ból származó összetevők ; pálmaolajból származó összetevők ; alkoholból
Biológiai lebonthatóság
Könnyen lebomló (OECD 301)
Tanúsítások
Vegan ; Kosher
A termék színe
Sárga ; Fehér
Funkció a formulában
Aktív hatóanyag ; Bőrpuhító
Formulációs fázis
Olajos fázis ; Hűtési fázis ; Utólagos hozzáadás
Természetes összetevők indexe (NI ISO 16128)
1
Természetes eredetű összetevők indexe (NOI ISO 16128)
1
Származási ország
India
Minőségi osztály
Kozmetikai Minőség
Feldolgozási módszer
Mechanikus sajtolás ; Finomítás ; Filtráció
Alkalmazási terület
Arc ; Haj ; Fejbőr ; Test ; Ajkak ; Kéz ; Körmök
Bio összetevők tartalma (%)
0
Megújuló széntartalom (RCC) (%)
100
Ajánlott feldolgozási hőmérséklet (°C)
< 70
Ajánlott adagolási tartomány (%)
1 - 100
Oldhatóság
Olajban oldódik ; Vízben nem oldódik
Alkalmazás típusa
Leave-on ; Rinse-off
Alkalmas erre
Érzékeny bőr ; Száraz bőr ; Érett bőr ; Száraz haj ; Károsodott haj ; Minden bőrtípus
Hatások
Anti-Aging ; Hidratálás ; Bőrbarrier Helyreállítása ; Ránccsökkentés ; Regeneráció ; Rugalmasság Javítása ; Bőrtáplálás ; Bőrnyugtató hatás

Letölthető fájlok

Kapcsolódó termékek